會員登記
查看: 3535|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

[討論] PC版 Xenoverse Server

修行初哥

樓主
PC版 Xenoverse Server 係唔係down左,每次連線search戰役一個都search唔倒,開左戰役有人入但打緊又會Lag到郁打唔倒,你地係唔係都係咁。
(PS. 之前有玩PS3 佢地個PSN server好好多)
回復

精通玩家

SK8 JUNIOR

沙發
envything

5係喎, 我玩PS3版同PC版, 2個SER都差5多
但流暢度PC 順好多喎
除左用某個鈑片程式錄片先有DD 慢 (因為用另1個錄片 LAOD 5到)
完全冇問題喎
PS3 同PC個SER 雖然5同, 但2個其實差5多, 你PC版電腦既配置係...?
可能如果配置1般, 將個EFFECT SET番低一D就OK吧
我都憬照行佢DEFAULT, 冇點刻意調高D OR 低D你SEARCH 5到戰役既意思係PVP? 定係PQ?
如果PQ 係夜晚會多D
PVP 基本上PS3 同PC版都係比較少, 你要開房等人入吧
回復 支持 反對

修行初哥

板凳
PC版我單機玩流暢道一流,我配置係Radeon 6850已經高過佢個推薦6700 spec.
我係喺尋晚同前晚search online PQ完全search 唔倒戰役,唔係PvP,我明明見倒大堂有好多人企喺PQ櫃前面。。
我都唔知點解,明明PS3同電腦都係連同一個modem
回復 支持 反對

精通玩家

SK8 JUNIOR

地板
呢度我之前有同ELF 同EDWARD 玩過ONLINE PQ, 冇LAG啵
ONLINE PQ都係夜晚先有時有
如果你想搵人1齊玩, 可以ADD我地STEAM 1齊玩 OR 幫手都OK架-0-
即係你電腦都係直插LAN 5係無線吧?
我PS3 就行無線, DD LAG, 都可以接受
電腦冇LAG, 而且龍珠XV 須求都5高, 應該1般都會幾SMOOTH
回復 支持 反對

修行初哥

尋晚又係咁,等極都冇PQ房,有一次終於等到啦,一入去過左第一版成個版面定左喺度d人唔郁lag死左,都唔知係咩問題,唔通係我用網上爬?
仲有我有時打緊嗰時會彈左出window, 有冇人都會咁?
回復 支持 反對

精通玩家

SK8 JUNIOR

我冇呢個問題, 如果你POP UP WINDOW 係話龍珠有問題,多行關閉, 我都間中試過1,2次, 多就冇
你ISP 係邊間? PCCW? PCCW 打機應該都順5會LAG個喎
我香港寬頻光纖 1G
同埋我多數夜晚都會玩陣如你你5MIND OR 真係要幫手, 都係個句, 可以ADD埋我地STEAM ID, 要幫手個陣SEND MSG 過黎
當一齊玩下幫手刷下PQ都OK
不過我番工番早, 未必可以玩太夜
回復 支持 反對

修行初哥

大家好,對於我自己那個玩玩下龍珠突出彈左出WINDOW (GAME仍在運行)的問題,在網上爬文後終於找到了解決辦法,希望可以幫倒有遇到同樣問題的網友,我相信99%可以解決。
原來這不是龍珠本身的問題,是自身電腦其他程式/任務的運行程序滋擾。
解決辦法是 到控制台>系統管理工具>工作排程器 你就會看到你電腦內週期性程式/任務如何運作,
將那些" 在何時觸發...觸發後每隔幾多小時重覆一次"令你覺得可疑的週期性運作/update的程式暫時停止就可以了,之後我連續玩4小時遊戲已沒有彈出 (大成功)
但對於我那上網找不到pq房的問題,爬文後知道原來很多亞洲的玩家也遇到同樣程況,也就算了,
很大機會是server 還未優化的問題。
感謝ktbrian0412 的邀請,當server問題解決後再add你們一起玩~

回復 支持 反對

精通玩家

SK8 JUNIOR

5駛客氣,隨時歡迎@@
回復 支持 反對