會員登記
查看: 8326|回復: 11
打印 上一主題 下一主題

[攻略] 高達破壞者3 1.02版

精通玩家

樓主

要重新玩

評分

參與人數 2威望 +6 金錢 +6 貢獻 +6 收起 理由
James971207 + 3 + 3 + 3
nbb330 + 3 + 3 + 3 贊一個!

查看全部評分

回復

修行初哥

沙發
envything
請問重装game之后用返之前backup個save再玩bug, 會影响之后online玩嗎?
回復 支持 反對

精通玩家

GTA5第一車手

板凳
要點㩒先可以將存檔上傳到ps plus (我係ps4玩家)
Psn:spencerhung0111 我挽ps4
回復 支持 反對

修行初哥

地板
garyman大大, 我有些不明白, 請教教我
要用bug是否要重玩? 我重新安装game后不可直接用舊save開始,
是否重玩1次(刷夠錢&装備lv) 后上綫可用回舊save?
回復 支持 反對

精通玩家

ngaionline 發表於 2016-3-23 20:42
請問重装game之后用返之前backup個save再玩bug, 會影响之后online玩嗎?

如果已玩過1.02 而沒有  在 玩 1.01時backup save,  就不能用1.02 的save 去 載入 1.00 或 1.01 的 遊戲。

所以還原 1.00 後要由頭玩過
回復 支持 反對

精通玩家

ngaionline 發表於 2016-3-23 23:17
garyman大大, 我有些不明白, 請教教我
要用bug是否要重玩? 我重新安装game后不可直接用舊save開始,
是否 ...

如果已玩過1.02 而沒有  在 玩 1.01時backup save,  就不能用1.02 的save 去 載入 1.00 或 1.01 的 遊戲。

所以還原 1.00 後要由頭玩過   。
1.00 你試下玩唔玩到. 斷左網佢,  現在 已經無 1.01 版。  如果玩唔到 1.00  一上網就係 升級 1.02版。

當你還原個遊戲做1.00 後  ,   無得用 1.02 個 game save.  要由頭玩過
回復 支持 反對

精通玩家

Spencer34 發表於 2016-3-23 22:27
要點㩒先可以將存檔上傳到ps plus (我係ps4玩家)

先要係 ps plus 的會員,  之後再做一個簡單的動作 見這裡 :

https://www.youtube.com/watch?v=GlIghVtBvak
你個save 如果係 1.02遊戲 做過的就唔可以 用在 1.00 或 1.01 版遊戲內,  要由頭玩過。
但你點都要backup 左個save 先。
回復 支持 反對

修行初哥

garyman8 發表於 2016-3-24 00:44
如果已玩過1.02 而沒有  在 玩 1.01時backup save,  就不能用1.02 的save 去 載入 1.00 或 1.01 的 遊戲。 ...

garyman大大, 如果我之前個save打爆了一次机和刷了錢, 但是裝備 lv 未升, 是否重玩一次較好?
回復 支持 反對

精通玩家

ngaionline 發表於 2016-3-24 07:07
garyman大大, 如果我之前個save打爆了一次机和刷了錢, 但是裝備 lv 未升, 是否重玩一次較好?  ...

唔駛自己升裝備, online 四個打好快爆機, 都係留在1.02 玩, 可以online.  打 extreme 同 new type 仲好多人一齊幫手爆機。我打 new type 都係靠四個人一齊玩。

我打new type 的方法係倒轉來由最後一關打番上頭一關。 即係 第5章第10關 >第五章第9關 >...一路打番上第一章第一關。

而全個第五章及第四章 都係 online 四人一齊打, 只用了兩日就爆曬。 所以四人威力要比一個高level 的人要高。 當然入得 new type 都預左係幾強。如果你欠extreme 未爆,  大可以自己online 設一間房,  注明extreme,  咁就有能力合適的人入來幫手打。
回復 支持 反對

新手玩家

PS4 同PSV BACKUP係一樣?
回復 支持 反對