會員登記
查看: 2490|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

[心得] 玩咗幾日噶心得

修行初哥

樓主
之前無玩過前兩作,直接玩3代係因為睇做Eli噶GB2視頻啦!由於第一次玩,好多信息都係起網上睇返嚟,有錯噶話請大神指點!入正題:
首先呢,我就中意近戰拳拳到肉個種感覺,所以我就build咗只拳法機體。武器噶選擇要注意,同一個名噶拳法武器正方形連打方式係分兩種,本人推薦第一種(吖俊視頻度)。因為第二種成日起飛腿,敵人訓低咗就打唔到。跟住射擊武器我係用緊原子火箭炮,引好敵機嚟一炮效率超爽。機體噶頭我就求其裝。其他部位我就用名加技能帶過:量子00身體(量子爆發),命運天使手臂(掌中搶),智天使腳(浮游砲),突自背包(超級龍騎兵)                     武裝專家DE(I力場)
EX技能裂破斬同超級龍騎兵必帶,option度就有浮游砲同掌中搶。主要能力我選咗:反應速度(Max20%),誘發後仰(盡可能高),雙抗,射擊能量恢復,盾恢復
黃字能力我就唔列出嚟,不過記住,每一個黃字效果只取最大值,重複無效。

我簡單講下哩部機懸賞打法:
開場浮游砲加核彈
跟住就正方一套+掌中搶(注意回血)
手掌變紅就用裂破斬
其他技能一有就用

總結一下,哩套打法打起身就夠爽,不過 就有啲脆,多留意下耐久度。

評分

參與人數 1威望 +3 金錢 +3 貢獻 +3 收起 理由
nbb330 + 3 + 3 + 3 贊一個!

查看全部評分

回復

版主

沙發
envything
超級龍騎一定一定必帶
因為真係好高好高好高好高傷
請善用編輯功能
回復 支持 反對

修行初哥

板凳
我就用剎帝利隻手,有勁多野用,包括浮游炮