會員登記
查看: 1391|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

[討論] GTA V 10項幫會活動提議

元老大師

樓主

得閒嗰陣摷番Gameplay HK啲舊片,發覺你地以前啲活動幾好睇.
例如:爭櫈仔,天台碰碰車之類.(有時成班小學生吵吵鬧鬧,好熱鬧),
所以我想推介一啲新既活動,等你地
多啲約埋小學生一齊玩+拍片.
1.321紅綠燈
設定:死鬥場,靠牆企既人渣槍,其他人渣近戰武器/拳頭,禁MOD
搵一個人(必須有咪)靠牆企,其他人
(必須聽到靠牆企嗰個人講咩)隔開啲平排企.
靠牆企既人要面向牆,背向其他人,講"321紅綠...",講完就轉身睇下有無人仲郁.
其他人要趁靠牆人背住佢地既時候行近靠牆人,靠牆人見到有人仲郁就開槍殺佢.
當其他人接近到靠牆人時就可以用近戰武器殺咗靠牆人.

2.碰碰船
天台碰碰車既改版,因為海面有波浪,再加上船比車唔穩定,易飄,
所以比碰碰車刺激.(可以撞人落水,個畫面豐富過跌落街尖叫)
3.北揚克頓坦克戰
平時北揚克頓啲片都淨係去參觀+影相,(連水貨都唔買番啲番黎),
好似有啲哂咗個場咁.約埋吊幾部坦克過去互打,應該
幾好睇~
4.海底賽車
之前有個MOD係抽乾哂GTA V啲水,然後Gameplay HK就帶我地落去參觀,
我覺得海底個環境有啲適合玩賽車(有珊瑚,凹凸路,沙)
5.掟車
之前有個MOD係射啲車出黎/掟開啲車,可以利用呢類MOD玩載具拋接/ball games.
6.潛行暗殺
設定:死鬥場,全部人渣近戰武器,禁MOD
一team人做守衛,每人揀一條固定既巡邏路線,唔准跑,唔准東張西望(視點固定).
另外揀一個人做刺客,除咗要用近戰武器之外無特別限制,其中一方死咗/死哂就算輸.
難度方面可以用護甲值/守衛team既人數黎調教.
7.MOD死鬥
個個著哂超級英雄skin(spiderman,batman,ironman,etc.)玩死鬥,
可以用蜘蛛絲,激光,導彈,蝙蝠車,
幾有新意~
(入咗局再開MOD,出番黎online世界既世界之前熄番.唔開無敵)
8.爆炸移動
開咗無敵mode之後利用爆炸既反作用力黎飛行.
(向後下方開火箭炮/放地雷/癡C4)
9.慈母cosplay
之前有個bug係攞警察制服,如果拍埋渣警棍打途人就perfect.
ii.玩死鬥成team著警察制服&黑幫制服,
渣警棍&刀,cos慈母/藍絲,
既有一致性,又有霸氣,仲非常之蚹蛤香港國情添~
10.三項鐵人
同story mode個設定一樣,改路線,改地圖.(好似有啲悶)

評分

參與人數 1威望 +7 金錢 +7 貢獻 +7 收起 理由
阿輝 + 7 + 7 + 7 很給力!

查看全部評分

Edward
回復

版主

Chelly粉

沙發
envything
入online開mod會被ban
Egoist/Chelly 最高
回復 支持 反對

元老大師

板凳

我既意思係全部開Mod既人入咗局先開Mod
如果舖局個個都唔互ban應該無問題
Edward
回復 支持 反對

精通玩家

QQ
地板
ban左之後再叫人再買多一個GTA?
回復 支持 反對