會員登記
查看: 2590|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

[問題] 電競產品

熟練玩家

受到警告 樓主
有甚麼滑鼠和鍵盤推薦?
回復

管理員

QQ
沙發
envything
唔想浪費時間想買咩牌子,買razer咪得lol
希望各位可以互相尊重,留言或發貼前請留意版規,以免被提示或警告。
回復 支持 1 反對 0

精通玩家

SK8 JUNIOR

板凳
其實razer 都ok既,我而家用梗razer 無線keyboard +mouse,都ok,200幾蚊已經有
回復 支持 反對

新手玩家

地板
ktbrian0412 發表於 2015-3-16 16:50
其實razer 都ok既,我而家用梗razer 無線keyboard +mouse,都ok,200幾蚊已經有

razer冇wireless既wo..
200幾點有齊keyboard+mouse =,=
回復 支持 反對

熟練玩家

Keyboard, 我沒用過電競的, 但Mouse就用過幾隻.

Logitech: 早期用過, 但我自己不太喜歡, 價錢差不多, 不如買其他更"專業"的吧...
Razer: 用過三, 四隻, 價錢有平有貴, 但貴的也不算太貴, ok的, 出去摸摸&試試吧.
Cyborg: 因為以前要玩"魔獸世界" (MMORPG), 需要用到很多按鈕和一些特別用途, 所以試了這牌子. 很不錯! 比Razer好, 但也比它貴, Cyborg的價錢算是頂級的.

* 因為要求手感和美觀, 電競Mouse都有特別設計, e.g. 接觸面有層好好手感的coating... etc. 所以, 都不會耐用, 常用的話, 可以用到一年已很好了... (價值$1000的Mouse, 會用不夠一年... )

評分

參與人數 1威望 +8 金錢 +5 貢獻 +2 收起 理由
lwc.711022 + 8 + 5 + 2 很給力!

查看全部評分

回復 支持 反對