會員登記

不如GAMEPLAY HK 開個RC GROUP

查看數: 4248 | 評論數: 24 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2015-3-10 20:33

正文摘要:

5知你地覺得點呢? 雖然會有2個好極端可能 某隻GAME多人玩OR LIKE會可能多D人 當個D GAME 過左氣可能同時會少左D人去 不過我覺得如果GAMEPLAY HK 如果可以先試個OPENING 暫時以GAME做主題開GROUP 然後可以學下台灣RC ...

回復

ErikTang 發表於 2015-5-1 12:54:39
明显会增加,管理员D工作量咯
间接影响管理员片D素质(呢個繫重點)
讨论区唔使搞到咁複襍啦
ktbrian0412 發表於 2015-3-13 16:32:40
又5駛THX...只係想比下SUGGESTION....雖然都知有D難度~_~"
Eli 發表於 2015-3-13 15:31:56
nbb330 講得對, 語音group 管理暫時應該搞唔掂
我同俊傾完都係想搞好d 個forum 先

不過都多謝 ktbrian0412 意見, thanks ar
nbb330 發表於 2015-3-12 15:36:33

其實呢d都係我用YY經驗之談 所以如果gphk要搞一個成功嘅語音group就要先確定有足夠人手管理channel同埋要有一班人經常性參與方能成事
不過如果未來要搞稍為大型一點嘅活動都有機會用得着
ktbrian0412 發表於 2015-3-12 15:29:18
都係既....                                       
nbb330 發表於 2015-3-12 15:22:53

但係語音group就算係多元化左但如果唔係定時有一班人一齊傾嘅話可能會好容易變死group     其實也可以在fb page/好似Q&A嗰時咁出條片問下gphk fans嘅意見,睇下下一步嘅進步,發展應該點行
ktbrian0412 發表於 2015-3-12 15:09:36
所以我覺得多元素會好D.....不過我都知實行係有D難度....所以都係提議下, 睇你地覺得可5可行
nbb330 發表於 2015-3-12 15:03:21
如果以game為主題開語音group  一方面可能會好難管理 另一方面而家嘅tv game都係以少人參與為主 如作約戰時嘅溝通則須開一個只有那組人才能進入嘅channel才能方便參與嘅人
ktbrian0412 發表於 2015-3-12 14:36:03
Eli 發表於 2015-3-12 14:31
個運作應該係點好?

RC group 如果個主題係 gameplayhk fans 聚 可能會好多人來, 但我同俊未必真係好多時 ...

點講呢, 5好話叫GAMEPLAY HK FANS, 直接叫GAMEPLAY HK,
CHANNEL 可以分近期HIT GAME
OR 其他GAME咁, 當然大家都要番工, 冇可能長時間係GROUP度
如果可以TV GAME X 電腦GAME X 吹水區 X 音樂區X 運動區
會好D吧
其實係我個人意見ONLY, 你考慮下點樣會就到你地5會太辛苦吧

GMT+8, 2024-5-4 00:20 , Processed in 0.065589 second(s), 20 queries .

© 2001-2011 Powered by Discuz! X3.2.

快速回復 返回頂部 返回列表