會員登記
查看: 4227|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[心得] 我的配置, cafe 15什麼的都不難

熟練玩家

樓主
去了玩龍珠xv, 都有好一段時間沒玩高達了, post一下我的parts吧.

頭: 京普梵 (改裝至有130%反應就好停手了, 反應最多只能有130%, 其他都加血; 也要改用火箭炮精熟)
身: 沙漠高達改 (改裝全加血)
腳: 創制突擊高達 (改裝全加血)
手: EX-S (改裝全加零件卸除; 也要改用斧頭精熟)
背: 沙煞比 (改裝全加血)
劍: 新安洲斧 (EX超高攻, 也一下打完! 一下打完也是重點, 打完就快放炮吧! 雙刃的EX會更高攻, 但要等它打完才能放炮...)
槍: 肥德GN火箭炮 (EX很高攻, 按住L的那招更像是BUG的高攻)
插件: 主要是... EX回技速度%, 斧傷害%, 火箭炮傷害%... 其也隨便...
大絕: 不是重點, 隨便裝個就好

特點: 各數值都很高, 插件有22個位! 大絕速度加成可到25%, 不易被打散, 反應130%... 等. 每場分數都非常高, 如遇到核彈高手, 認真一點打就又是全場最高分.

打法: 全近身打, 普攻用來開頭打一兩下, 之後主要就是有EX技就放, 有浮游炮就放, 有大絕就放, 火箭炮按住L的那招是重點, 隨隨便便就招招過百萬攻.
回復

版主

沙發
envything
呢部數值係高,但係打cafe15仲有一定難到,血非常高,打其他關卡一定冇問題,但係cafe15嘅ace大絕三下一定死,所以血唔係最重要,夠用就得,應該要提高速度,回避係有需要
回復 支持 反對

熟練玩家

板凳
哈哈, 的確, 單刷CAFE 15還是會死的, 已經不是以前的全彈BUG時代了. 打緊一隻, 背被ACE大絕... 我選擇還是快死快復活快打完
回復 支持 反對

版主

地板
manho_ng_hk 發表於 2015-2-23 14:20
哈哈, 的確, 單刷CAFE 15還是會死的, 已經不是以前的全彈BUG時代了. 打緊一隻, 背被ACE大絕... 我選擇還是 ...

我單刷可以唔死咁過,但係都有難度,cafe15過關唔難,唔死過關先難
回復 支持 反對

版主

Chelly粉

想唔死可以試下用迷惘金個背包 簡直神器
Egoist/Chelly 最高
回復 支持 反對

版主

nbb330 發表於 2015-2-23 15:04
想唔死可以試下用迷惘金個背包 簡直神器

我諗冇用如果 扣淨一半血都可以吸血補返,但係佢地啲一擊秒殺,冇位可以吸血
回復 支持 反對

修行初哥

神post呀
呢類討論正正係好多人想知既野
十卜十卜
回復 支持 反對