會員登記
查看: 2527|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[問題] X20A S00Q(MG)這架OK?

修行初哥

樓主
GN劍V(Lv8),MA-M21KF(Lv8),00Q頭(Lv5),00Q身(Lv6),飛翼EW手(Lv5),突自腳and背包(Lv8),GN盾牌(基里昂斯)(Lv6),總消耗功率:80574,總輸出率:118280
HP:608290,近攻:104512,射擊:83831,模組插槽:13,物抗:48%,物理減傷42%,鐳射抗性and減傷39%,反應and移動速度113%,衝刺速度148%,

推進器容量:12650,格鬥功擊力:49062,缷除零件修正:6%
option:軌道炮and超蜥軍刀
EX-action:預設,龍騎兵and  Trans-AM                       Burst:預設/量子爆發/完全爆發
回復

版主

沙發
envything
咁嘅組裝係ok的

不過我有少少建議,突擊自由背包嘅龍騎兵係EX技,比我會用Hi-v背包,Hi-v嘅浮游炮係option技,攻擊力會低啲,不過可以裝多招EX技

用wing zero ew手部能力係非常高,缺點係冇EX技,不過都可以作機體平衡之用,提高機體能力

盾用基里昂斯真係唔係幾好,最好用有自動防禦,e.g.倒A盾,獨角獸盾,報喪女妖盾 and V2盾

裝咗GN劍V應該有招覺醒技,果招好似比較強一。啲
回復 支持 反對

熟練玩家

板凳

EX-action 要注意一下龍騎兵 同 Trans-AM  都有推速,00Q本身用量子技已經再送多個Trans-AM,基本上一個量子技同Trans-AM已經夠用,Full左覺醒技已經好好用

身:鐳射抗性和減傷你用曉的身會比較好,如果你用突自的龍騎同時會有防光的效果

手:你用NTD/女妖都ok 兩都有+時間覺醒

Trans-AM方面:00Q 00R 007劍之外,你可用須佐之男腳都有Trans-AM(鐳射戰輪+激光機槍 O : 激光機槍 長按O : 鐳射戰輪)

回復 支持 反對

修行初哥

地板
samyipkit 發表於 2015-2-19 03:56
EX-action 要注意一下龍騎兵 同 Trans-AM  都有推速,00Q本身用量子技已經再送多個Trans-AM,基本上一個量子 ...

THX我會注意一下
回復 支持 反對

修行初哥

摩洛克 發表於 2015-2-19 02:52
咁嘅組裝係ok的

不過我有少少建議,突擊自由背包嘅龍騎兵係EX技,比我會用Hi-v背包,Hi-v嘅浮游炮係option ...

因為龍騎兵比較痛同時間比較長,配合量子爆發較為勁
盾牌方面我會再考慮用邊個比較好THX
回復 支持 反對

版主

Chelly粉

倒A盾:回血快
獨角獸盾,報喪女妖盾:多一招扣霸體
量子爆發:推速(差不多能全場維持推速狀態)+爆發時hit數多拆機易
龍騎兵:推速+浮游炮
Trans-AM:推速
Egoist/Chelly 最高
回復 支持 反對

修行初哥

nbb330 發表於 2015-2-19 12:42
倒A盾:回血快
獨角獸盾,報喪女妖盾:多一招扣霸體
量子爆發:推速(差不多能全場維持推速狀態)+爆發時hit數多 ...

多謝說明,咁我試下用獨角獸盾/報喪女妖盾。使用後,多謝你,你唔講我都唔知獨角獸盾/報喪女妖盾咁好用!

回復 支持 反對