會員登記
查看: 4180|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

Gameplay又斷左一個系列=_=

熟練玩家

樓主
之前Minecraft做到11集
有其他人都覺得奇怪,我都好奇做咩事嘅o_o

e家可以確定到又有一個系列斷左=_=

閃軌係其中一個例子
拍到Part67(後日談04)
又斷左

有留言話

我要下一集→_→

希望5好再發生......

回復

熟練玩家

沙發
envything
除非有D game會出外傳如果吾系真系會斷左D片
回復 支持 反對

管理員

QQ
板凳
如果一隻game咩都玩曬的話,拍落去都只係浪費時間,不如cut左佢好過
希望各位可以互相尊重,留言或發貼前請留意版規,以免被提示或警告。
回復 支持 反對

版主

Chelly粉

地板
無可否認,有d系列係未玩曬就中斷咗(我都唔希望有系列會中斷),但係我覺得只要尊重Gmeplayhk成員們的選擇、決定就可以了。
Egoist/Chelly 最高
回復 支持 反對

熟練玩家

nbb330 發表於 2015-2-14 23:29
無可否認,有d系列係未玩曬就中斷咗(我都唔希望有系列會中斷),但係我覺得只要尊重Gmeplayhk成員們的選擇、 ...

但係冇尊重觀眾嘅選擇
如果只要尊重Gmeplayhk而冇尊重觀眾
我有少少嬲
回復 支持 反對

新手玩家

其實gameplayhk 對我地觀眾好好, 香港邊會有咁好的 youtuber 會搵咁多攻略, 同埋做埋呢個討論區俾大家玩

佢地拍片都好辛苦, 本身又有工作, 我反而希望佢地拍d 自己玩得開心的片, 如果真係有系列要完我都唔會嬲, 佢地都以經拍左好多好多片

回復 支持 2 反對 0

精通玩家

見到GameplayHK無回呢種帖我好開心,大家成熟既人心知就得
雖然本人唔係GameplayHK中心人物一員,但自知GameplayHK"佢地"其實同我地呢D中意打機既人分別不大,只係佢地願意提供一個好好既打機溝通既平台比我地香港人
打機需要花時間,工作需要花時間,出街行街約會花時間,"拍片剪片都需要花時間",唔好當左人地係大公司好似Apple, Sony咁有咁多人力物力照顧所有人
期望GameplayHK一路進步,GameplayHK呢個名我覺得改得好好,但好易比人誤會

評分

參與人數 1威望 +3 金錢 +3 貢獻 +3 收起 理由
Eli + 3 + 3 + 3 贊一個!

查看全部評分

回復 支持 1 反對 0

精通玩家

SK8 JUNIOR

其實講真, GAME 愈出愈多, 我其實都幾鍾意睇人錄打機D片架
有D系列可能會斷左片, 追個個會5鍾意
但平心而論, 其實佢地只係同大家分享, 始終大家都有屬於大家自己既時間, 錄一輯片, 5同我地玩1隻GAME,
我地玩GAME, 覺得5想睇既部份會SKIP左佢, 又或者玩某D GAME, 你LV 5夠, 過5到, 會慢慢升, 但佢地為左拍片比觀眾睇最SMOOTH既過版劇情, 又會花左好多時間去升LV, 但你要明, 永遠錄新GAME比人睇, 都係用最快既方法比最好既故事 / 攻略內容比觀眾睇, 睇個個就開心, 但有冇諗背後拍片既都係須要付出好多時間同心機呢?
佢地錄片都係錄全程, 為左個故事完整性, 對白多數都5會飛, 講真, 咁樣錄都真係幾TIRED 架
而且, 可能佢地錄梗GAME 放梗比大家睇既同時, 你自己都會玩架嘛, 有時自己進度都會過左佢都睇埋個故事啦, 但一有新GAME出, 佢地又要第1時間再錄比其他覲眾, 如果1隻GAME出左2,3個月先有人錄番出黎, 你又會5會睇呢? 可能你都已經玩完左隻GAME 5再玩啦
而且剪片, 後期加插, 都花5少時間, 就算電腦再快, 剪片, 再SAVE都5會係一段短既時間, 如果你自己有錄開片就會知道, 就算我用SSD, 行32GB RAM, 8核, SAVE 1段即使6,7MIN既片(MP4 格式) 都要大約都要差5多8MIN, 佢地年中錄咁多隻GAME, 淨係SAVE要用幾多個8MIN呢?
我當然希望會有更加多既片可以比我地睇啦, 但我成日覺得睇片既同時又要體諒下既, 永遠觀眾同做製作既完全係2回事, 以上都係我個人意見, 不喜勿插

評分

參與人數 1威望 +3 金錢 +3 貢獻 +3 收起 理由
Eli + 3 + 3 + 3 贊一個!

查看全部評分

回復 支持 反對

熟練玩家

ktbrian0412 發表於 2015-3-2 17:02
其實講真, GAME 愈出愈多, 我其實都幾鍾意睇人錄打機D片架
有D系列可能會斷左片, 追個個會5鍾意
但平心而論 ...

過咗好耐先回
sor呀
簡單講姐係5好吹?
之前人品差,所以不斷吹= =
回復 支持 反對

熟練玩家

Gamer_C 發表於 2015-3-1 03:14
見到GameplayHK無回呢種帖我好開心,大家成熟既人心知就得
雖然本人唔係GameplayHK中心人物一員,但自知Gam ...

你呢句 [大家成熟既人心知就得]
好鬼串呀= =大姐定大哥?(大頭照嘅疑惑)
之前人品差,所以不斷吹= =
回復 支持 反對