會員登記
查看: 2118|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

[討論] GTA V單機 警察系統+mod+世界觀細緻位等(非玩法)

熟練玩家

樓主

其實單機有好多嘢好過Online 可能大家平時玩online比較多 冇乜點留意到警察系統嘅police scanner 其實細緻啲聽 佢啲對話都做得幾逼真同細緻
https://youtu.be/G-33fivQB3M

加上唔知大家有冇留意佢啲警察分部 見大多數香港玩家都唔係好理呢啲
可能大家只係以為遊戲內只得LSPD一個地方執法部門 查實仲有幾個 例如LSSD(Los Santos County Sheriff)主要為Los Santos County郊區同Blaine County巡邏 有啲人甚至可能以為特警NOOSE隸屬於地區警察 但查實係另一個獨立嘅執法部門 有自己總部 圖徽參照現實美國國安部 可能同美國地方警察毫無關係 但NOOSE人員坐嘅車又有地區警察名稱印咗上去 另外LSSD係Blaine County巡邏變相越界執法 令人難以理解GTA HD世界觀嘅執法機關運作

因此有啲人用mod去做咗個修改 個mod叫做Realism Enhance Dispatch 令到個世界觀警察系統更加真實同合理化啲

只希望可以有多啲人可以留意下啲GTA嘅細緻位 唔好只焗限係R*個玩法到
例如HD世界觀GTA V 2013年 嘅 SA州長大選可以留意下 好多嘢幾好睇
講定少少資料先 GTA HD世代美國總統(2008年前-現在) Joe Lawton
回復

熟練玩家

沙發
envything

有冇留意police scanner入面連三位主嘅名同埋佢哋嘅事跡同特徵都提及埋 同一個部門又分咗幾隊unit例如10-4 10-9
證明佢做得幾甘細緻同真實 其實都想試下係online模擬下呢啲情節 至少起碼玩家比npc AL行動模式更真實 但似乎就搵唔到同類玩家
回復 支持 反對