會員登記
查看: 3170|回復: 4

[問題] 買PS4 的小問題

精通玩家

最近想入手Ps4 silm 500gb,有少少問題想請教下大家~

1. 爬文知道實體碟要裝game,唔夠位就要刪game。如果刪左game後其紀錄檔仲會唔會係到?重新裝game係咪姐係要重新玩過?

2.如果唔係同時玩好多Game(大概都係4,5隻),其實500gb係咪已經夠用?

3.數位版裝game佔既容量會唔會多d?

4.如果買2手game有無特別野要注意?

5.邊到鋪頭買ps4信譽會好d?驚買到2手機

希望各位能協助解答,謝謝~

回復

元老大師

envything
play station 買
Edward
回復 支持 反對

熟練玩家

1.刪game時晤好刪埋紀錄檔(紀錄檔在設定的主機儲存空間有)

2.4,5隻game500gb一定夠用 (eg.平均1隻40gb, 40x5=200)

3.未必,除非多左dlc/season pass

4.小心睇D code有冇用過

5.ps hk專門店(ps 網站有寫地址)
C.A.Marston
回復 支持 反對

管理員

4, 2手game code 你預佢有用過好了, 另外睇下碟有冇花
回復 支持 反對

新手玩家

2, 夠, 我自己有三部PS4, 第一部係500GB, 到買左第二部先知可以換不多於2TB既 HDD, 跟住再買PRO果陣, 佢先可以CONNECT 外置HDD, 所以我係你. 我寧願買500GB版本, 再用600蚊買2TB 外置HDD,  不過買D散熱好D既外置HDD
回復 支持 反對