會員登記
查看: 1873|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

新加入,多多指教,分享早期作品

熟練玩家

樓主
大家好,小弟80後一個
早期高達模型痴,可惜出黎做野之後,時間真係無咁多,所以越黎越少砌
去到近期Unicorn開始先想番入坑,家陣等緊隻PG Unicorn

新人一個,當然自放作品,多多指教
利申,我係一個懶人,好怕補夾口 XDDD 所以請見諒

早期既EX model 多寶 加 渣古F2

Ver 1.0 高達翻新

Ver 1.5 高達翻新

小弟既MS倉庫

除左等PG Unicorn << 重點係仲係好貴
應該會係今年買番MG KA Nu同FA Unicorn,其實我只玩1/100同PG,屋企細,無地方放,番工無時間,同埋無地方開工,就攪到今日咁已經停買左好耐,同得個睇字

希望今年工作同模型都有好運行 XDDD
超期待黎緊既RE 1/100 GP04G同迪捷~可能到時就係正式回歸既作品

評分

參與人數 3威望 +13 金錢 +14 貢獻 +12 收起 理由
James971207 + 5 + 5 + 5 歡迎加入我們
阿輝 + 3 + 4 + 2 贊一個!
Eli + 5 + 5 + 5 很給力!

查看全部評分

回復

管理員

沙發
envything
Welcom ~~~~~

好利害呀, d 相都好有心機影, 好多 RX-78 + GM  XD, 我都有GP01 , 正野, 可惜係早期MG, 都係要補夾口..... (我都好怕)

PG unicorn 好貴... 主體 + 燈 都要成三千.... 你咁耐冇玩, 一玩就咁盡, 勁呀, 到時記住放相上來喎
P.S. RE GP04 我99.9% 會買~~~~~~~

祝你工作順利, 咁先有時間玩模型 , yeah!
回復 支持 反對

熟練玩家

板凳
Eli 發表於 2015-1-24 21:34
Welcom ~~~~~

好利害呀, d 相都好有心機影, 好多 RX-78 + GM  XD, 我都有GP01 , 正野, 可惜係早期MG, 都係 ...

就係因為家陣仲太貴,未落得手住,佢3月會再販,到時價錢可能會平D
再唔係,就乾脆等綠色Unicorn算

RE隻GP04其實已經有出最後確定相啦

回復 支持 1 反對 0

5萬

管理員

地板
嘩~~堅正呀
喺度都識到同好~
不過我細個時冇咩錢,都冇機會玩,而家見到鐘意又唔貴既應該都會入嚟玩下XD
PG Unicorn而家太貴啦,不過佢嗰套燈聽講話只出一次架喎,如果之後唔再版,自己砌套燈都幾辛苦

不過自己空間都唔多,如果唔係特別鐘意既機,都唔會買PG喇,而家RG既做工都幾好,可以慳位D XDD
回復 支持 反對

修行初哥

好多都係較舊既模型?
ZomBie_Tm
回復 支持 反對