會員登記
查看: 10269|回復: 4

[攻略] 在shop 集齊168盒HG 及130盒 MG機

精通玩家

HG 機械人找齊168部,  有些稀有的HG機械人可以用常見機械人進化合成出來:

馬沙.亞斯洛布專用.蓋古克   >進化合成>  自護號
Z高達  >進化合成>   電光高達
電光高達   >進化合成>  Z Plus A1
大魔   >進化合成>  創建燃燒高達
老虎  >進化合成>  德萊森
京寶梵  >進化合成> 多魯基斯
神龍高達  >進化合成> 雙頭龍高達
高達Nt-1   >進化合成> 武者高達NK-II
突擊高達  >進化合成> 真武者頑太武
渣古II   >進化合成> 積達
吉姆II   >進化合成> 高出力吉姆卡迪根  
高達的身, 腳  >進化合成> 完美高達  的身, 腳  (shop 就會出現)(如果唔夠就進化埋手, 背包)佢個頭係高達頭
以上全部係HG件合成出 HG機械人,  致少要合成四件: 頭, 手, 身, 腳。 真武者頑太武, 武者高達NK-II, 創建燃燒高達 合成出機械人後連shop 都買唔到。可能開發遊戲時做漏左.

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 貢獻 +5 收起 理由
nbb330 + 5 + 5 + 5 贊一個!

查看全部評分

回復

精通玩家

envything

MG 機械人已找齊130部,  有些稀有的MG機械人可以用常見機械人進化合成出來:

蓋古克   >進化合成>  自護號  +   (完美自護號 shop 自動產生)
多魯基斯III >進化合成> 重炮手高達
Z高達 >進化合成>電光高達
G3高達 >進化合成>高達NT-1
MS卡普爾 >進化合成> MS斯摩
大魔 >進化合成> 創建燃燒高達
高達>進化合成>鐳射大炮
高達的身, 腳  >進化合成> 完美高達  的身, 腳  (shop 就會出現)(如果唔夠就進化埋手, 背包)佢個頭係高達頭

其他機仍然不在shop 就入 有感嘆符號的關卡打完後, 全部收集的零件收回機倉, 再入shop 睇有無新機體。

shop 內的機唔算最齊, 尤其是MG機, 有些機 shop 內買唔到,  但就可以合成進化而成, 或在戰場上打番來。

回復 支持 反對

精通玩家

パワードジムカーディガン  這個就是高出力吉姆卡迪根

回復 支持 反對

新手玩家

我HG開淨一部 但唔知仲有邊部未開 ching介唔介意cap下相
Thank you

回復 支持 反對

精通玩家

我手上資料淨係得HG 機體  ,  睇唔清楚請先save image as 入你電腦內先看。

HG name

HG name
回復 支持 反對