會員登記
查看: 5004|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

[討論] PS Vite vs New 3DS(感想)

精通玩家

樓主

本人兩部手提機都買左(PSV 2000機同New 3DS LL日版),我就覺得兩部差唔多
PS Vite優點:
-唔洗理咩版,有game就可以插入機到玩
-有好多中文化遊戲
-電量足夠,差電快

PS Vite缺點:
-機身同個mon都好易痴手指紋,搞到成日都唔會用touch mon(對我呢個愛機愛清潔既人好缺點)
-玩果陣有時好疾

New 3DS優點:
-主機設計同系統整體上都好貼心,機面用摩沙面所以好滑唔會痴指紋,機背用玻璃,正正解除左機面摩沙搞到太滑問題,而且怕指紋既朋友(例如我)可以用touch pen
-換左新CPU,明顯快左好多
-新C桿同ZL,ZR按鈕

New 3DS缺點:
-唔係國際性,主機分日版,美版,遊戲又有分日版美版,而且只可以版本一樣先可以玩(本人一粒日文字都唔識)
-無中文版
-電量麻麻,差電慢

以上個人用機感想
到你地啦

單選投票, 共有 51 人參與投票
您所在的用戶組沒有投票權限

評分

參與人數 2威望 +4 金錢 +2 貢獻 +1 收起 理由
有馬哲平 + 2 + 1 + 1 很給力!
lwc.711022 + 2 + 1 贊一個!

查看全部評分

回復

管理員

沙發
envything
我係任天堂 fans, 可惜到了 wii 及 nds 就停左, 都想買 3ds, 但係new 3ds 分區.... 真係煩左d
PSV 我接任到個機身

兩部都係好機~~~!!!
回復

精通玩家

板凳
Eli 發表於 2015-1-16 23:23
我係任天堂 fans, 可惜到了 wii 及 nds 就停左, 都想買 3ds, 但係new 3ds 分區.... 真係煩左d
PSV 我接任到 ...

Eli係任天fan真係估唔到,wii同nds就停,哇!好多年前
分區就緊咖啦(我諗),啊俊好似話識日文,所以我覺得你地買返部都唔錯,有好game可以拍埋片
回復

版主

地板
NDS同Wii我依加仲挽緊,不同佢地唔再出game就有D可惜......
請各位遵守版規發言,以免受到警告或禁止發言等處分,多謝合作。
回復

精通玩家

lwc.711022 發表於 2015-1-17 09:02
NDS同Wii我依加仲挽緊,不同佢地唔再出game就有D可惜......

我諗係太多盜版,機能,同原本已經無咩game出既關係啦,玩新game都係買新機吧:)

評分

參與人數 1威望 +2 金錢 +3 收起 理由
lwc.711022 + 2 + 3 贊一個!

查看全部評分

回復

新手玩家

我係睇畫面黎簡GAME,當初都係因為刀劍先直接入手PSV,但上網睇過D人話3DS畫質好SAD所以最後都係只係買PSV,冇買3DS,再講,咁多部機,我都玩唔曬咁多GAME啦
回復

新手玩家

我就有wii,nds,3ds,但是wii和nds沒有新game玩
回復

新手玩家

其實邊部機都無乜關係, 最最最關鍵係睇有咩game出同自己的朋友買邊部~ (無朋友一齊玩邊有引架~係咪!

wii 因地方所限已經封印左了, nds 間唔中拎出黎玩下應援團都幾搞野既, 3ds 就仲間唔中打下MH4G...
PSN ID: bigalan_hk (日服) r囧y=~~~~~
回復

新手玩家

有破解玩到漢化game的就ok..
PSV好似未有破解?
3DS New3DS 都有破解了
回復

高級戰士

psv 最慘 無咩 熱血 像"北斗無雙" 呢類 有男子feel 的 正game出........... 好悶呀~~
回復