會員登記
查看: 2751|回復: 4

[心得] 刺客教條大革命DLC通關心得(含少量劇透)

版主

今次既DLC主要以地下墓穴做賣點
當然唔少得支新武器迫撃炮啦
不過好唔好用就見仁見智
佢同普通既步槍一樣會食左主武同手槍既位
不過彈數方面比較少,如果你爆左機又有錢既就最好用番伊甸之劍同最勁個隻手槍,起碼效率會高D
成個DLC只計主線大約6個鐘就可以爆機
所有開左既技能都可以用番
要留意既係DLC任務係唔會有同步點數
任務方面主要都係要你潛入,有D地方唔潛入就會好難打,就算你帶幾多藥都未必夠用
所以就一定要利用你有既道具
有幾關都比較重複,要你潛入之前入過既地方,而且仲會有好多人
除非你清楚要殺D咩人,否則唔好亂開無雙
中間會有D解迷既地方,就好似之前既諾斯特拉達姆士解謎咁,不過就會俾個大約既LOCATION你搵
同埋有D地下墓穴會有一D邏輯性既解迷,只要唔好心急就會諗到
當然,個DLC打得咁辛苦,到最後就爆機個PART一定可以令你覺得開心晒,因為真係好爽
以上純屬個人意見,歡迎大家爆左同未爆既都可以係下面討論下

評分

參與人數 4威望 +13 金錢 +13 貢獻 +14 收起 理由
nbb330 + 1 + 1 + 2 很給力!
James971207 + 10 + 10 + 10 很給力!
GameplayHK俊 + 1 + 1 + 1
Eli + 1 + 1 + 1 贊一個!

查看全部評分

回復

精通玩家

envything
我岩岩都用左大約10個鐘玩完DLC,個故事幾正,幾like個細路
我唔係沖住玩,玩完故事地圖既野都比我汁哂咁制
今次DLC既紅色箱同任務簡直美味根本送錢,地圖細細做埋任務既錢加埋我諗都有1百萬
依家解緊謎,拎新劍,好似斬人會發光,好想快d到手
回復 支持 反對

修行初哥

個人感覺,呢8GB係值得用時間去download既,故事情節正,唔會比人亂開無雙(本人試個幾次開無雙死),同埋今次故事中要求做2個解謎係有提示,我先唔會話卡係個到爆唔到機,故事既流程令到我一路都想玩落去,最後我用左4-6個鐘爆左主線

劇透內容:

入面既萊昂非常勇敢啦,衰D講係唔識死,佢一個豆釘就想去阻法國做野,本來諗住爆左機就話佢,點知阿諾就一個阻止左成件事@@,唔錯
回復 支持 反對

新手玩家

已經拿到蘇傑就是不能裝備想請問有人會裝備
回復 支持 反對

新手玩家

完全沒有難度
回復 支持 反對