會員登記
返回列表 發新帖
樓主: Hin724
打印 上一主題 下一主題

[討論] 陣營結局一問

修行初哥

GameplayHK俊 發表於 2016-1-5 17:49
其實每個陣營都有佢唔好既地方,要揀邊個真係好難取捨

兄弟會:消滅一切非人類生物,以兄弟會之名周圍去收 ...

義勇軍其實都係幾搞笑,明明我係大佬,但我比D細嘅點去東去西,細至起水泵,大至殺人清場,全部都係我一個人去做佢地就掛義勇軍個名食花生= =抵佢地一隻女王就理佢地單,趕佢地出城堡,成班根本冇料扮4條= =最後隻女王都係我殺嫁陰公,佢地根本唔打得幾下就死又冇輸出

其實鐵路幫合成人邊D幫邊D唔幫幾值得講,我覺得第3代係絕對幫得過嘅,似終佢地都已經唔係機械人,係有血有肉有獨立思想嘅人做人,當佢地係人類係合情合理,而且....DANSE!!!!!!你係成隻GAME除左dogmeat之外,唯一一個有正義心又忠直嘅人來!!!你係我心入面比其他旦散更似一個人!!!我會殺哂兄弟會幫你報牛嫁!!!
第1代就明只係機械人只收命令做野,冇思想,2代就只係外表更似人,同肉體強化,思想同1代冇分別,唔值得幫
2.5代嘅就比較得意,佢外表仲係2代一樣,但就已經有第3代嘅思想,會思考會分析有感情,我覺得都應該幫,同我幾鍾意NICK,NICK好正義,雖不過我偷野殺人放野佢會話我,但睇得出佢係好人一過,同大情聖來

glory...我冇打算理佢,佢只不過係見同類先咩都幫= =唔通捉1,2代反來re program佢地咩= =佢最後咪又係聽洗佢腦個個,冇思想就係冇思想嫁啦

我覺得好睇大家點去介定一個''人'',博士係咪人?NICK係咪人?DANSE係咪人?VAULT TEC REF係咪人?codsworth係咪人?我覺得佢地全部都係人,而好多其他人....正如某巨人少年講...''班禽獸只係咁岩生得似個人''
回復 支持 反對

修行初哥

envything
我卡左係揀陣營個到...學院要我去調堡山殺鐵路,鐵路叫我唔好再同義勇軍玩,專心幫佢地去調堡山做野,義勇軍又真係唔抵得過,除左好心之外根本就廢,人少地細科技廢冇武器,好心有鬼用咩,義勇軍仲係叫我去東去西幫人地,根本做唔到大事,兄弟會最簡單但最仆街,叫我總之唔係兄弟會就殺....

pickman搵日幫我去殺哂佢地得唔得,我會得閒去gallery''欣賞''佢地D畫,咁我會煩少好多
回復 支持 反對