會員登記
樓主: Hin724
打印 上一主題 下一主題

[問題] 墨菲老媽的椅

修行初哥

樓主
我有一個好嚴重嘅問題:墨菲老媽的椅子任,我本身唔識整嘅,睇左D文之後識去整,
但我冇即刻去做,我去左4圍行下玩下做左D''工具人''任先反來搞佢,
但真正嘅問題來,
我個特殊建築:墨菲老媽的椅子唔見左,冇得起出來,
之後想搵墨菲老媽出來重新接過任,佢本身只會係工房屋入面行下企下,
依家佢完全唔見左,我來回成條村4,5次,都搵佢唔反,
我又上網睇左D文,我合左個鈴去CALL成條村D人出來,
來來去去都係得4個,handy,同狗肉,墨菲老媽就一直都冇出現,咁左好多次鈴都一樣
但我睇地圖,佢寫明5個人係村入面,而且我好肯定我冇錯手殺左佢

依定個任冇左,墨菲老媽唔見左,墨菲老媽的椅子整唔到出來,係BUG左定點??
唔一早整比佢,佢發脾氣離家出走?定正常劇情需要佢唔知去左邊到,只係我唔知??
有冇人幫到我
回復

修行初哥

沙發
envything
冇人幫到我
回復 支持 反對

修行初哥

板凳
我一開頭都唔見左狗肉好耐,不過我有一日係條村最偏個後花園到搵得反佢,之後捉反佢去RED ROCKET比狗屋佢,之後就冇事,但阿婆就真係唔見鬼左,我問過我D朋友,佢地都話我可能唔覺意起左出來,但如果我起左,都只會起到係條村入面,冇可能起到其他地方,我起左個鈴應該就一定叫得反佢出來,但奇怪就係,我起左叫極都得4個人,阿婆就唔見左,PIPBOY就SHOW到村有5個人冇少到,同我記得個陣,我岩岩玩,我都只係識係工房屋隔離清野起野,唔會行得遠,但我搵哂都唔見到佢張椅....我洗唔洗重玩?
回復 支持 反對

修行初哥

地板
但D人話得閒比D野佢食會講幾句有用嘅野出來,冇唔見左我會少左好多野知
回復 支持 反對

修行初哥

好吧= =我聽好多外國forum都有D人中左呢個BUG,都係冇得整反出來,我重玩左-.-
我不斷比野佢食整死左佢
但有好多預言我都唔明
1)第一次話咩係有生物好嬲嬲豬係死亡化身,之後就應該知係咩來- -
2)第二次鑽石城嘅暗黑位置,有一顆發光嘅心,會申出援手(應該就係nick個死人發光心心招牌-.-係鑽石城後街)
3)第三次係咩會幫到我嘅人唔係我想見嘅人,佢係好深嘅地方比好多人圍住,當見到肥佬同嬲女人,講出暗號就冇事(呢個我都發動到,係81號最入個間房搵NICK,之後同佢地大佬講暗號,雖完全唔明個暗號係點解,但我會去採石場昅下有冇料,之後就平安走人,冇人死)
4)第4係咩行入海中心,但怕嘅唔係水,係睇唔到嘅野,但有人會幫到,會係一條好難嘅路...(我已經完全唔明,唔知我有冇MISS到)
5)我係一個好強嘅獵人,但我獵嘅係一個人,一個超過人存在嘅人,佢著全身白衫,企係我獵物前講野,講咩z2-47之後記唔到,我本身覺得係Carlos 但佢唔係著白衫,死之前都冇講堆廢話,我唔明我MISS左家點??
6)咩好多人圍住我,我有權選擇運行呢個世界,定將佢完結,我都係唔明= =

我玩到記憶倉,如果只係我未玩到,唔好劇透 如果係我MISS左= =講反我知
回復 支持 反對

修行初哥

因為我唔想劇訪得咁勁玩落好唔開心,
我係玩到咁上下先睇你YOUTUBE D VIDEO
都唔係幾知會發生D咩
4)我應該知係咩啦- -應該講glowing sea,怕嘅係rad,變種博士會幫手(頂佢個X,入去條血倒水咁扣)
5)我第一次見到個個?!?!?!?R爆頭,我未見到任何追獵者= =你意思係Kellogg?!定佢腦回憶入面拎走shawn個個人
6)好吧-.-我有排都未到

其實玩玩下覺得有好多marvel ref係入面,變種博士係hulk,學院係hydra,我就根本係winter soldier= = 背境同目的行為9成一樣= =
回復 支持 反對

修行初哥

我搵過冇丫,因為有時技工同頹廢男會上左屋頂,我起左條梯上去,
冇MAMA亦冇椅
回復 支持 反對