會員登記
查看: 5685|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

[iOS] 必看!!!日本app store開帳教學!!!

熟練玩家

樓主
由於經常有人問日本app store點開帳,想下載最新嘅日本遊戲,好似最新熱門作<Monster Hunter :Explore>咁(誠意推介!!!!!!!!)
https://itunes.apple.com/jp/app/monsutahanta-ekusupuroa/id1028943757?mt=8

所以小弟今日就獻醜,希望可以令大家與眾同樂。
首先,去iTunes嘅網頁(請用電腦)

↓ 然後更改你所在的地區 (例如日本)

選擇一個免費(無料)的應用程式 (例如: Monster Hunter :Explore),到時候佢應該會要求你登入

↓ 按繼續並接受條款

呢個時候就好似平時咁,填寫番一啲你係香港iTunes申請嘅資料,當然你都睇得明佢的日文啦(Google翻譯OK架啦)因為佢有少部份嘅資料需要你用日文去填寫。

↓ 全部按「續」或「同意」→ 來到這裡輸入 e-mail 、密碼、保安問題、生日等。

↓ 去到最煩的地方

網上找到填寫例子可以參考:
Last name 性:peter / mary / tom / jenny
First name 名:harry / potter / bill / gate
Phonetic Last name 性(拼音):Yamato / Bandai / Aka / Akutsu
Phonetic First Name 名(拼音):Yuna / Sakura / Naruto / Sasuke / Aki
Postal Code 郵政編碼:106-0032
City 市區町村:東京都
Street 住所:東京都港区六本木
Apt 建物命:4 丁目 2 番 6 号
Area code 市外局番:800
Phone 電話番號:905164

有用工具:
http://jpn.postcodebase.com/zh-hant 日本住所(Address)的郵遞區域(Postal Code) 網站查詢
http://www.ifreesite.com/phone/ (家用電話又或手機號碼也可以,但同樣要依照格式輸入,首兩個數字要分開填入,第二個空白框才輸入餘下的數字)

成功申請後的使用方法:
最後用手機去app store,之後登出香港帳戶,再登入返你日本申請嘅帳戶,下載遊戲,搞掂。

P.S. Email一定要用一個新嘅千其唔可以用你香港嗰個(好簡單姐求其申請一個得架啦)
仲有忘記密碼嘅驗證問題你可以打返中文同埋最緊要自己易記
多謝

評分

參與人數 4威望 +33 金錢 +33 貢獻 +33 收起 理由
chingtszhang + 10 + 10 + 10 很給力!
KevinMax + 5 + 5 + 5 贊一個!
nbb330 + 10 + 10 + 10 很給力!
Eli + 8 + 8 + 8 贊一個!

查看全部評分

回復

管理員

沙發
envything
很多人inbox 問我地呢個問題, 請請詳細解釋
回復 支持 反對

新手玩家

板凳

點解我無得選無銀行 求求幫助!!
回復 支持 反對

熟練玩家

地板
Jackytsang113 發表於 2015-10-13 20:01
點解我無得選無銀行 求求幫助!!

請問你係直接去iTunes嗰度去申請定話係下載一個應用程式嘅時候先至申請呢?
回復 支持 反對

新手玩家

StephenPoon 發表於 2015-10-13 22:33
請問你係直接去iTunes嗰度去申請定話係下載一個應用程式嘅時候先至申請呢?
...

我下載應用程式申請
回復 支持 反對

管理員

Jackytsang113 發表於 2015-10-14 08:38
我下載應用程式申請

我加了一張圖, 係要選擇你的地區, 有冇改為日本?
回復 支持 反對

新手玩家

谢谢分享!手机号码生成器,可以生成手机号码。

回復 支持 反對