會員登記
查看: 8837|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

幻想中gameplayhk

元老大師

樓主
正常黎講,人既聲線,樣,性格通常都吻合.

我地好少見到Gameplay HK真人,所以佢地有好大既神秘感,

不如我地發揮下幻想空間,靠佢地聲線腦補下Gameplay HK角色既樣
Eli:成日用cutie聲,容易代入遊戲主角,來唔中會發出呻吟(/哎呀你打刧唔好咁講究...)
性格柔弱,具正義感,感覺好可愛(特別係扮蝙蝠俠/幫Max鬧Victoria)
聲線同Life is Strange入面既Max/The Evil Within既Kidman超match
開場白(Hello)好有朝氣,熱情,承繼片頭曲(燈燈燈燈燈燈燈燈凳凳凳凳凳凳凳凳燈燈燈燈燈燈燈燈)既歡樂氣氛

個樣應該都好萌(好似Max咁上下),充滿陽光

阿俊:淨係見過佢砌模型隻手,隻手有好大舊肌肉,應該好似The Evil Within入面Sebastian咁強壯
把聲充滿喜感(好似米奇老鼠).有特別既砌模型技巧,性格沉穩,同桐人一樣鍾意攻略,好奇,紳士
個樣應該都好健康&充滿喜感.

文仔:少出現,少對白,把聲Chok.感覺好型,無乜表情,鍾意殺戮.
個樣應該好似The Evil Within 既Mobius老細/Joseph咁.

Edward
回復

版主

Chelly粉

沙發
envything
幻想係幻想過
eli相比max應該會似kidman多d
阿俊:腦補嘅話就睇抽油箱條片,模型片(好似係炎wing),沙灘psv幅相,四驅車條片
文仔:四驅車條片+15000訂閱條片
Egoist/Chelly 最高
回復 支持 反對

版主

板凳
Eil明明係男人
但係比你幻想成女人
請各位睇過版規,才發言,免被提示或警告
回復 支持 反對

元老大師

地板
回nbb330版主,
Eli把聲線(包恬呻吟聲)的確係似Kidman多啲(雖然幫Max配音無違和,不過始終同Max原來既聲線差好遠)
不過,我幻想Eli個樣似Max既原因主要係佢地既個性幾乎一樣.
例如:佢地喺藝術方面都有濃厚既興趣,而且擅於藝術創作.
佢地都對新鮮事物抱有強烈好奇.佢地對熟既朋友好玩得但又會無啦啦正經(咁做係唔啱架吓,大家記住唔好學)
至於Eli,Max同Kidman既共通點就係柔弱兼有正義感,面對強大既邪惡敵人會抵抗,抵抗得黎又可愛(用超能力救Kate,用超能力對付持刀既債主,救Leslie,用手槍抵抗Ruvik,逃脫Mobius既魔掌...)零舍惹人憐愛.

Edward
回復 支持 反對

元老大師

其實Eli個樣似Kidman多啲定似Max多啲已經無從稽考.
就算你話現實世界係Kidman或者Max攞Eli個名黎拍youtube都有人信
Edward
回復 支持 反對

5萬

管理員

其實我係咁樣架XDD
回復 支持 反對

元老大師

左定右?識自爆?
Edward
回復 支持 反對