會員登記
查看: 4193|回復: 7

[心得] 最新DLC"復活的F"PQ任務獎勵:究極技分析/實測(更新完畢)

高級戰士

小弟已完成全5關PQ
本次更新主要有3招究極技,小弟已經刷哂3招,大約用左4個小時先刷哂3招究極技
測試角色:氣功型撒亞人 (變身技:超比達2) 詳細如角色裝備,配點,招式裝備將以圖片形式係留言到補上
第1招: 瞬間轉移龜波氣功 (Warp Kamehameha)
此究極技可於"復活的F" PQ任務( Eternal Rival)獲得,但必須要任務大成功=成功完成隱藏關卡

技能分析:配合瞬間轉移使出既龜波氣功,攻擊力可觀但不算高,優點在於命中率相當高,而且出招間隔/準備時間短,玩家無需擔心射程問題,只要鎖定敵人,幾遠都可以轉移到敵人面前~ 招技又型
個人評分:4.5/5
以下係技能實測影片,感謝pq11既敵人演出

第2招: 超加力炮 (Super Galick Gun)
此究極技可於"復活的F" PQ任務( Eternal Rival)獲得,但必須要任務大成功=成功完成隱藏關卡

技能分析:比達絕技加力炮既加強版,蓄力攻擊(攻擊力因應蓄力時間長短而有變動),優點攻擊力高,由於有蓄力關係,命中率相當高,技招又型
缺點蓄力時間較長(但比10倍龜波氣功短)
個人評分:4/5
以下為技能實測影片

第3招: 帝王死亡光線 (Emperor's Death Beam)  土豪金菲利究極技
此究極技可於"復活的F" PQ任務(Frieza's Siege Against Earth)獲得,但必須要任務大成功=成功完成隱藏關卡
技能分析:菲利絕技加強版,個人感覺強得離譜,出招快,狠,準,間隔/準備時間短,攻擊力高,命中率相當高
唯一缺點係招技唔算好型
個人評分:4.8/5
以下為技能實測影片

個人強烈推薦大家去刷哂呢3招 但各位需要作長期作戰既心理準備,因為關卡難打,隱藏關卡出現機率低,技能難跌

回復

高級戰士

envything
以下係小弟既角色裝備,配點,詳細資料
回復 支持 1 反對 0

高級戰士

sorry 頭先將影片設為私人,現已修正設為公開,各位現可觀看
回復 支持 反對

修行初哥

唔好意思 想問下樓主果套衫同頭去邊度打返黎..
同埋悟空有冇一個特定位出 搵極都無
回復 支持 反對

精通玩家

QQ
藍色頭要日本既戲飛
回復 支持 反對

高級戰士

我係PC既SEASON PASS版,基本上所有DLC都唔使額外比錢就會有。
藍色頭係隻GAME自動更新攞到既,所以唔多清楚。
至於件衫要刷PQ49(大成功)先會有。效果同GT悟空衫好相似,但GT悟空衫係+氣功傷同HP,比古洛衫係+氣功傷同氣上限
回復 支持 反對

修行初哥

EdwardDDDD 發表於 2015-6-10 17:00
我係PC既SEASON PASS版,基本上所有DLC都唔使額外比錢就會有。
藍色頭係隻GAME自動更新攞到既,所以唔多清楚 ...

個藍頭自動更新就有???
回復 支持 反對

高級戰士

hoikei 發表於 2015-6-12 20:51
個藍頭自動更新就有???

係,不過唔係本次DLC PACK3先更新,係之前已經更新左。 注意要SEASON PASS版先有
回復 支持 反對