會員登記
返回列表 發新帖
樓主: EdwardDDDD
打印 上一主題 下一主題

[攻略] 最新DLC"復活的F"PQ任務攻略(已完成更新全5個PQ任)

修行初哥

起南打……
我用超元氣旦加Z飾物加超元氣旦攻擊力……
差d win....都好南打……
講梗pq4
回復 支持 反對

高級戰士

envything
魔法黑咪 發表於 2015-6-11 19:26
起南打……
我用超元氣旦加Z飾物加超元氣旦攻擊力……
差d win....都好南打……

建議唔好用超元氣玉打,因為超元氣玉出招時間太長,本關想容易嬴就唔可以打持久戰。先集中打死一個效果會比較好,建議用18號既雙元氣斬/完美龜波氣功/土豪金菲利新究極技等高輸出高效果既招刷
回復 支持 反對

修行初哥

原來我一直係咁一早就打死ss4悟空係錯,係要等ss4比達出黎之後先打死ss4悟空,之後就會開隠藏關!我次次都開到~~~
Ps我寫錯ssgss
回復 支持 反對

新手玩家

Pq4 難打到呢,電腦partner成日拖我後腿,總係去到ssgss果位,兩個一齊死,一次過要我1vs2,未成功過到關……

大猩猩,自從睇完youtube...知道撻生魚後,易過食生菜

點解同係dlc 3 的pq難度差咁遠
回復 支持 反對

高級戰士

龍珠老手 發表於 2015-6-14 04:18
Pq4 難打到呢,電腦partner成日拖我後腿,總係去到ssgss果位,兩個一齊死,一次過要我1vs2,未成功過到關… ...

個人打pq4頭幾次都係失敗收場,但打耐左就掌握到方法。
首先組兩名npc,要盡量組多血/高防/高抗性既npc 本人組開兩個broly打
開始前要帶藥,本人會帶1個仙豆翻生藥,3個團隊hp藥

用招方面: 一般都係撒亞人氣功不停放究極技刷先嬴到 ,帶既究極技要講求高輸出/快出手/快破npc防既招數
個人建議帶完美龜波氣功/土豪金菲利新究極技  
超元氣玉就唔好帶喇,因為出招太慢,攻擊力又唔係特別高。
當變超級撒亞人d氣扣到就冇時,建議飛遠d遠離敵人儲氣。
食藥回血方面,盡量係兩名npc未死+低血時回, 兩名npc主要係用作拉走敵人仇恨,做坦食傷害。
基本上用以上方法就過到,不過多數一定要食藥

回復 支持 反對

修行初哥

下?!我打pq4拎孤軍作戰喎XD
首先用Z飾物(大家給我元氣),提高對超元氣玉嘅威力,而且發動時無敵mode,刀槍不入,
之後GT悟空全套衫,技能超脾達2加超元氣玉加基扭pose G
超勁!
打你不入!
所以話
用超元氣玉is so good
另外當然要食葯
回復 支持 反對

修行初哥

我就用菲利招技打既
出招快 又會追蹤易中
不過未打到隱藏關。。
回復 支持 反對

高級戰士

yusuke375 發表於 2015-6-14 15:08
我就用菲利招技打既
出招快 又會追蹤易中
不過未打到隱藏關。。

舊菲利招大光球同破壞神比路斯招究極技好似,都係追蹤光球
個人覺得黃金菲利招究極技值得一用,變身後用,破敵人防/盾相當有用。
回復 支持 反對

高級戰士

補充:各位如果想100%刷到技能, 可以試以下方法,不過有次數限制(因為當師匠好友度滿就唔會再有機會)
首先,請先拜老界王神為師。拜師後,建議每次打pq前搵老界王神對話,請留意佢既對話。
日文版我唔清楚,但英文版老界王神其中一個對話既內容係話你運氣好好,叫你去打pq任。
如果你見到佢講呢句,可在對話結束後去打你想刷招既pq任。
只要達到技能掉落條件,如任務大成功等等。基本上用呢個方法可100%刷到技能
回復 支持 反對