會員登記

小弟的進度分享:RG Wing Ver. Ka

查看數: 4702 | 評論數: 16 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2015-6-3 00:52

正文摘要:

小弟自認自己砌模型唔叻,但係為左鐘意啲機體,都會盡力將佢砌好,今次學人玩改件砌RG Wing Ver. Ka,唔理到最後各位大大啲評價是好是壞,至少小弟過到自己個關,就係盡力將佢砌好 小弟會喺到更新進度,希望各位大大鐘意 ...

回復

GameplayHK俊 發表於 2015-6-21 14:00:55
手油呢,平面同曲位都ok,一到d邊位就好難攪
不過咁樣練到技術呀
Hei陳 發表於 2015-6-21 01:25:20
GameplayHK俊 發表於 2015-6-20 13:57
就咁睇真係好型!
手油上色?

yes,用Gundam Marker ,不過上半身啲藍色用雙星TS-44果隻藍色噴罐做底色,之後再用Gundam Marker上藍色
小弟用噴罐好屎
GameplayHK俊 發表於 2015-6-20 13:57:53
就咁睇真係好型!
手油上色?
Hei陳 發表於 2015-6-20 00:56:02
Hei陳 發表於 2015-6-20 00:47
終於砌好啦,開心仔,小弟會開始拍哩部機啲stop motion,敬請期待

其實個改件有水貼同個頭,只係小弟唔想貼同鐘意B社嗰個頭
Hei陳 發表於 2015-6-20 00:49:04
Hei陳 發表於 2015-6-20 00:47
終於砌好啦,開心仔,小弟會開始拍哩部機啲stop motion,敬請期待

個盾同附加彈匣要靠blu tack先裝得實,打漏左
GameplayHK俊 發表於 2015-6-16 21:38:20
好期待下喎
到時影多d相嚟睇下啦~
Hei陳 發表於 2015-6-9 22:17:17
唔怕老實講,其實小弟喺砌Wing啲同時,都砌緊另一部機體,打算比個驚喜大家
係咩黎?釣下大家癮先,更加唔會分享哩部機體啲進度,驚喜呀嗎
Hei陳 發表於 2015-6-9 00:21:52
之前小弟話碌砲喺收到嗰陣枝槍管已經彎彎地,家下小弟整過黎,直番好多啦,方法好簡單,將個槍管放落熱水廿秒,喺佢涷番同乾番之前落手,完成!!
今次唔放相啦,等小弟砌埋個盾先

GMT+8, 2024-5-5 09:02 , Processed in 0.069966 second(s), 23 queries .

© 2001-2011 Powered by Discuz! X3.2.

快速回復 返回頂部 返回列表