會員登記
查看: 2736|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

點解Gameplay HK唔自創遊戲

元老大師

樓主
討論區開創至今已經大約成年, 雖然討論區既設計唔錯, 功能亦都豐富,但係唔係好夠動感同原創.如果Gameplay HK可以自製一啲動畫或者遊戲,
就可以大大提高Gameplay HK既原創性, 方便推廣俾多啲有興趣於攻略既人,
亦可以令Gameplay HK更加多元化.
我建議喺討論區網頁度加插少少Flash game, (e.g. indie版既德軍總部,
刺客教條, 邪靈入侵, 甚至以Gameplay HK做主題既RPG)
另外推出應用程式版既Forum或者將以往既攻略片精華輯錄成apps/書籍
都好有用,因為用手機/平版睇網頁版既Forum/Youtube會好疾/蒙,
apps唔單止易開,個版面又比較適合手機/平板.
我相信以上既建議對全能既Eli 黎講應該係易如反掌,
因為我偑服既GameplayHK唔單止有先進既技術同儀器,
仲有唔少既財力(買3次GTA&砌唔完既模型)
同時間(課餘仲可以好偉大咁抽時間拍片同整網頁,
我咗放學都淨係夠時間睇片同上Forum 吹水
Edward
回復

管理員

沙發
envything
多謝意見, 自創遊戲要好多人力物力, 我地又唔識寫program, 所以只可以發下夢...
遲d 丫, 睇下有冇機會有人寫program 幫我地丫 ^^
回復 支持 2 反對 0

熟練玩家

板凳
你好搞笑,gameplayhk全名係「短片攻略gameplayhk」
佢講明係攻略lar咁你係咪想佢地辛辛苦苦整完隻game再拍如何攻略隻game
回復 支持 1 反對 0

元老大師

地板
無人話過整遊戲同拍攻略片有衝突, gameplayhk而家包含咗唔同種類既業務.
吹水區就係一個好例子,吹水區入面完全唔涉及到"短片攻略".
或者有一日,吹水區會分拆成獨立既通訊服務(好似FB,IG,Wtsapp, Tweeter, Skype咁)
講番你個建議先,攻略番自己整既game對佢地黎講好悶,
但抇到既資料絕對係最齊全(世上最識攻略當然係GM).
我諗佢地整完啲收集品/Easter Egg/Bug/秘技之後會先俾我地自己摸索,
然後再慢慢破解番

評分

參與人數 1威望 +1 金錢 +1 貢獻 +1 收起 理由
chingtszhang + 1 + 1 + 1 有d道理!

查看全部評分

Edward
回復 支持 1 反對 0

熟練玩家

个工作量...............

俾人哋翫免費,品质稍微吾好仲要俾人哋講閒話嫌东嫌西
吃力不讨好阿........
幻想系好简单的
回復 支持 反對