會員登記
查看: 5014|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

[遊戲新聞] 《GTA6》把整個美國塞入?

版主

樓主

《GTA5》PC版已經正式發售,此次PC版中加入的各種新元素讓PC玩家感受到R星滿滿的誠意。當然,在享受“洛聖都”美好風景的同時,已經有不少玩家開始為《GTA6》操起心來——他們渴望提前見到一些關於《GTA6》的爆料。
就在日前,有媒體表示在《GTA6》中,Rockstar將會把整個美國都放入遊戲中!不過,因為工程量太過巨大,遊戲將會在2020年發售。如果這不是謠言的話,玩家屆時可以去“美國”好好玩玩了。
肯定會有玩家有疑問,整個美國,小編你沒搞錯吧,怎麼可能放得下,儘管這可能是謠言,但是在遊戲中放入整個美國並非不可能,育碧就這麼幹過。在《The Crew》中,育碧就把整個美國縮小化塞了進入,你穿越這個國家需要花費一個半小時。
而真正的問題在於要製作這麼大的一可活動區域,因為在《The Crew》中,你要做的只是在路上狂飆,並不需要在意沿途的建築或內容,而《GTA》如果真的還原整個美國,那麼工程量就不是《The Crew》可以比擬的了。
第二點就是​​上面提到過的配置的要求,即使有最好的編碼優化,遊戲已經會是硬件殺手。更多消息的洩露游迅網將會跟進報導,敬請期待。

*ミク大好き*
回復

熟練玩家

沙發
envything
真係將美國塞入去嘅話啲城市就唔會有甘大啦!分分鐘連美國都唔會大得過一個現實城市 我想GTA 真係試下改革 用返啲真正城市名 真實地圖甘仲好 加上 如果GTA有得將題材由賊改成警察就好 我好想期待呢隻出現
回復 支持 反對

版主

板凳
新Dee 發表於 2015-4-28 02:15
真係將美國塞入去嘅話啲城市就唔會有甘大啦!分分鐘連美國都唔會大得過一個現實城市 我想GTA 真係試下改革  ...

如果真係變左警察,咁呢隻game已經吾再係我所熟悉既gta!
*ミク大好き*
回復 支持 1 反對 0

熟練玩家

地板
真係將美國塞入去嘅話啲城市就唔會有甘大啦!分分鐘連美國都唔會大得過一個現實城市 我想GTA 真係試下改革  ...

GTA全名是 Grand Theif Auto
怎能改成玩警察?
回復 支持 反對

熟練玩家

甘有啲game嘅題材都改咗啦 好似Battlefield Harline甘 原本係軍人轉做警察
如果GTA真係做警察嘅話 係DLC出会好啲 當然主GAME仍然做賊
回復 支持 1 反對 0

版主

Darkkiller 發表於 2015-4-28 17:28
GTA全名是 Grand Theif Auto
怎能改成玩警察?

係 Grand Theft Auto
*ミク大好き*
回復 支持 反對

管理員

美國咁大.... 不如簡單d , 香港完整地圖啦 XD
回復 支持 反對

版主

誇張到不得了我想只是地圖都100GB以上
請善用編輯功能
回復 支持 反對

精通玩家

老實講,我覺得將成個美國整出黎無咩可能,
最多好似sleeping dogs咁,整d著名地方出黎,
不過以R*既實力當然唔可以用Sleeping Dogs黎比,
只係做個比喻。
重有講到機能上,2020年出的話,我相信GTA6都會就住"PS5"黎出,
唔係既話,只有有"超級電腦"既人先玩到,隻GAME仲點賺到錢?
回復 支持 反對

熟練玩家

很多版权问题
回復 支持 反對