會員登記

陣法數個

查看數: 4837 | 評論數: 12 | 收藏 0
關燈 | 提示:支持鍵盤翻頁<-左 右->
    組圖打開中,請稍候......
發佈時間: 2015-3-21 10:17

正文摘要:

本帖最後由 Bisamac 於 2015-5-15 20:20 編輯 大家好,我係新人,呢個係我第一個post...之前Eli放片,慘被拉坑,一玩就覺得:"啊,唔知有無用左實無死既陣/公式呢?" 於是就研究左個唔洗點思考都用到既陣出離,雖然唔係十 ...

回復

EdwardLam 發表於 2015-5-18 21:25:52
好似無6
Bisamac 發表於 2015-3-24 14:30:37
Eli 發表於 2015-3-21 23:45
放邊位其實都係好計, 可以容易食完一邊再一邊, 但都係食到6 就好難....
我有時放晒邊位, 有得食都唔食住,  ...

遲覆唔好意思,呢幾日有野做.
睇左你話擺邊同你樓上合5既意見,我又整左個新既.
睇睇岩唔岩用啦
Eli 發表於 2015-3-21 23:45:37
放邊位其實都係好計, 可以容易食完一邊再一邊, 但都係食到6 就好難....
我有時放晒邊位, 有得食都唔食住, 咁就好易一次過做到3 - 6 個combo
Bisamac 發表於 2015-3-21 16:25:20
anthony1503 發表於 2015-3-21 16:01
其實最好係放哂最外的邊位最好,當然有三個就先消,消到中間開始有5再組2個5出來組6,能組到6就時間差不多 ...

其實我唔係好睇得明你講乜?
btw,要繼續連技其實好難,除非上一鋪就有剩低1~2 個 4啦
葉師傅...唔係咁易架...
anthony1503 發表於 2015-3-21 16:01:50
其實最好係放哂最外的邊位最好,當然有三個就先消,消到中間開始有5再組2個5出來組6,能組到6就時間差不多完
Bisamac 發表於 2015-3-21 14:08:16
nbb330 發表於 2015-3-21 13:56
樓主d圖點樣整出嚟?

用Math Magic Personal,一個寫數式好好用既軟件,果D其實係矩陣黎
nbb330 發表於 2015-3-21 13:56:28
樓主d圖點樣整出嚟?
Bisamac 發表於 2015-3-21 13:08:09
Eli 發表於 2015-3-21 11:54
其實, 都好睇佢出咩數字, 不過放陣真係有個好處, 多combo 同埋可以控制用咩勁人出招, 有時用來補血都勁爽 ...

係架,同埋可以彌補少少能力值差距.
btw,我更新左個用法,有興趣一齊研究下
Eli 發表於 2015-3-21 11:54:09
其實, 都好睇佢出咩數字, 不過放陣真係有個好處, 多combo 同埋可以控制用咩勁人出招, 有時用來補血都勁爽

GMT+8, 2024-5-6 02:24 , Processed in 0.090562 second(s), 23 queries .

© 2001-2011 Powered by Discuz! X3.2.

快速回復 返回頂部 返回列表