GameplayHK 論壇

標題: 屈師父, 也屈教技! [打印本頁]

作者: manho_ng_hk    時間: 2015-2-16 16:39
標題: 屈師父, 也屈教技!
原因:
1. 就算滿足了師父出現條件, 也要你找到他才能拜師
2. 拜師了, 要師父教技, 都要達到一定的好感度才會教
3. 就算夠好感度, 他也未必立刻教

方法:
1. 到單人的PQ, 隨便選一個進入, 到了選人畫面就按X回城
2. 回城了, 會看到城裡的師父和位置都不同, 找一下吧, 找不到就請重複步驟1, 直至找到想要的師父
3. 拜師了, 其實在每次談話送你東西時, 都會增加好感度. 請重複步驟1, 直至他送你東西, 直至夠好感度, 直至他肯教技
4. 夠好感度也不教? 請重複步驟1, 直至他肯教

作者: cking    時間: 2015-2-23 18:51
唔洗完成任都可以加好感度?
作者: sean    時間: 2015-2-23 18:54
立即去試下先
作者: free6836    時間: 2015-2-23 22:30
樓主  謝謝你…
但我想問問知樣先算係學滿師?
因為我怕刷太多 晒左d時間
作者: Gatakiriba    時間: 2015-2-24 01:44
free6836 發表於 2015-2-23 22:30
樓主  謝謝你…

4招+2Z soul一個固定係師父技能上升,另一個未清楚
作者: leonsdky00    時間: 2015-2-25 18:03
点解我照住步驟1咁做,搵到師父同佢談話都唔送野同增加友好度,每次都佢都係講番同一句野既?
作者: manho_ng_hk    時間: 2015-2-25 18:20
leonsdky00 發表於 2015-2-25 18:03
点解我照住步驟1咁做,搵到師父同佢談話都唔送野同增加友好度,每次都佢都係講番同一句野既? ...

繼續重複做步驟1, 直到得為止
作者: barrytam    時間: 2015-2-25 23:24
free6836 發表於 2015-2-23 22:30
樓主  謝謝你…

滿師入MENU去第二行, 入左去再按L1, 會見到"修業"二字
作者: leonsdky00    時間: 2015-2-26 09:40
点解師父送左野俾我唔增加友好度?
作者: manho_ng_hk    時間: 2015-2-26 09:49
leonsdky00 發表於 2015-2-26 09:40
点解師父送左野俾我唔增加友好度?

繼續重複做步驟1, 直到得為止

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2