GameplayHK 論壇

標題: 新手第一次噴油 [打印本頁]

作者: wingk0121    時間: 2017-5-3 11:01
標題: 新手第一次噴油
第一次噴色!!!請大家比小小意見

作者: GameplayHK俊    時間: 2017-5-3 11:36
紅色係金屬色?幾靚呀~啲細致位都幾好
作者: wingk0121    時間: 2017-5-3 11:46
GameplayHK俊 發表於 2017-5-3 11:36
紅色係金屬色?幾靚呀~啲細致位都幾好

多謝阿俊你既讚賞先!!!係金屬色黎!我用噴灌黎噴!!!想接觸下噴油!!之後應該會入手噴筆氣泵嫁啦!!有無咩牌子可以介紹黎用呀!!!由於小弟好怕國產野!!!盡量免國產得國產!!希望大家可以有好既噴筆同泵介紹
作者: James971207    時間: 2017-5-3 21:11
wingk0121 發表於 2017-5-3 11:46
多謝阿俊你既讚賞先!!!係金屬色黎!我用噴灌黎噴!!!想接觸下噴油!!之後應該會入手噴筆氣泵嫁啦!!有無咩牌 ...

買mr. hobby的噴筆試下先?
作者: wingk0121    時間: 2017-5-3 21:32
James971207 發表於 2017-5-3 21:11
買mr. hobby的噴筆試下先?

咩價錢到!?同埋有冇咩型號可以介紹下?
作者: rictcf    時間: 2017-5-6 06:29
唔用國產可以試下用台灣牌子? 新手可以唔洗用咁鬼 用D細泵就得
(PS 我都係新手 用緊國產龜泵 等技術好D再換貴少少嘅泵
作者: GameplayHK俊    時間: 2017-5-6 13:24
台灣噴筆抵用呀,三百幾蚊就買到
泵就睇屋企有冇位啦,如果要做後樓梯戰士就最好買個龜泵,咁就方便啲,但就一定冇有氣缸嘅泵咁好架喇
作者: billyleung54    時間: 2017-5-7 19:01
台灣 : sparmax dh-103 0.3mm (3xx)
日本 : ps289(0.3mm)/ps270(0.2) (800-900)

日本既可以去YM到睇下有無,台灣就去MK果幾間大野都有

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2