GameplayHK 論壇

標題: 動漫節的一個經歷 [打印本頁]

作者: Ash908    時間: 2016-8-1 17:20
標題: 動漫節的一個經歷
今日一到會場,我就走咗去高達模型個攤位,諗住買限量版紅彗星,點知賣曬,不過我都覺得咁係正常嘅。跟住我見到啲模型都有特價,咁諗住都買番盒做手信la,我行咗陣就見到隻飛翼,咁突然之間諗起多魯基斯,之後就問櫃檯啲職員睇下有冇,點知佢竟然答我「咩係多魯基斯?」。好,之後我再問多兩個,都答我「唔知」,有個仲竟然問番我「究竟係真係有係高達動畫裏面出過?」。佢講完呢句,我就即刻走咗la,行咗陣,最後乜都冇買就走咗la(不過當時我應該俾啲相佢睇吓,但係我真係估唔到佢問番我轉頭有冇出過多魯基斯
作者: Kirito桐人    時間: 2016-8-1 19:34
標題: (
唔識高達學人賣高達..........(個職員)
作者: DanielSururu    時間: 2016-8-1 20:18
動漫節通常會請暑期工,佢唔一定咩都職,人地打份工姐
作者: Eli    時間: 2016-8-1 21:46
好心請人前問清楚佢d 高達知識先la
作者: EdwardLam    時間: 2016-8-1 21:49

打份工啫~Btw,唔識其實可以google下
我買高達嗰陣係用手指指住玻璃櫃嗰盒
作者: Kirito桐人    時間: 2016-8-1 22:20
其實返緊工都可以拎手機出黎google下
作者: Jper    時間: 2016-8-1 22:29
Kirito桐人 發表於 2016-8-1 22:20
其實返緊工都可以拎手機出黎google下

返緊工可以拎手機出嚟都講得出, 幾多歲?
作者: Kirito桐人    時間: 2016-8-1 22:36
Jper 發表於 2016-8-1 22:29
返緊工可以拎手機出嚟都講得出, 幾多歲?

高達既野唔識唔GOOGLE? 咁個個人都搵唔度要問 果職員隻隻都唔識咁就死得啦
作者: Jper    時間: 2016-8-1 23:20
Kirito桐人 發表於 2016-8-1 22:36
高達既野唔識唔GOOGLE? 咁個個人都搵唔度要問 果職員隻隻都唔識咁就死得啦 ...

問題根本唔係知/唔知而去google. 係無可能係工作時間用手機呀, 明唔明呀?
你係咪睇得啲處境劇多, 以為每一個行業都可以工作時間拎手機出嚟用?
作者: James971207    時間: 2016-8-2 00:39
係會展bandai買模型啊,基本上你見到咩就係咩,見唔到的話問黎都曬氣。同埋價錢一定係貴過係街買。

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2