GameplayHK 論壇

標題: 暗殺 [打印本頁]

作者: F6c18    時間: 2016-1-7 21:53
標題: 暗殺
放手留彈入NPC殺人什麼技能?我只放在他身上而沒有死><*
作者: ziv    時間: 2016-1-7 22:18
好似係地雷先得...
作者: EdwardLam    時間: 2016-1-7 22:22
偷竊
有啲放落既手榴彈有寫"活下...",其實放地雷都可以.
除咗用偷竊擺啲爆炸品落人地個身度之外,你亦可以試下其他既暗殺方法:
1.睡魔殘殺(趁人訓教既時候暗殺)
2.狂暴化敵人(之前阿俊有把野可以令目標變得狂暴,挑撥離間)
3.MPK(撩啲怪再拖去目標附近,引怪暗殺)
或者用學院既合成人手榴彈,甚至等狗肉幫你咬死佢
作者: Matthew06    時間: 2016-1-8 10:41
強烈建議用電漿炸彈,一定死
作者: ykchau    時間: 2016-1-8 18:25
要2級偷竊技能

如果想偷野唔炸埋自己可參考以下片段
https://youtu.be/_1NsGQU_FiU
作者: GameplayHK俊    時間: 2016-1-9 21:24
其實今集少左兩樣殺人利器.....
一種叫超級治療針,回hp比治療針勁好少,但副作用係過一段時間就會扣少量HP,又因為幫人打針係絕對唔會有敵意,聰明既各位一定知道要點樣用XDD
另一樣野叫計時炸藥,可以安全距離引爆,第1、2代時炸牆好好用,配合偷竊技能,可以制造出完美不在場証劇
點解Fallout4會冇左哩兩樣野架
作者: ziv    時間: 2016-1-10 22:58
今集真係無乜機會玩暗殺...
因為啲火力太強...
作者: GameplayHK俊    時間: 2016-1-11 00:36
我覺得係冇咩一定要暗殺既地方
同任務相關要暗殺既野都冇...
作者: c251178    時間: 2016-1-12 14:01
我懷疑左好耐,點解呢個世界上冇c4呢樣野既呢?試諗下如果有c4呢個世界會幾咁美好!
作者: ziv    時間: 2016-1-13 01:22
唔流行掛...喺FO既世界入面,佢地只係注重"核科技"
能源係核能,武器係核彈,連家居機械人都係用核能...
所以應該唔流行呢種科技

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2