GameplayHK 論壇

標題: 有無D咩武器係好高攻/好用? [打印本頁]

作者: rosemany    時間: 2015-12-11 14:55
標題: 有無D咩武器係好高攻/好用?
而加用緊果D好低攻,最多九十幾
我見有D玩家可以去到一百有多

作者: EdwardLam    時間: 2015-12-11 18:27
核彈發射器,攻擊力唔差
作者: EdwardLam    時間: 2015-12-11 18:28
高斯步槍堅係高攻兼好用
作者: mks2077    時間: 2015-12-11 21:57
同意高斯勁
But 子彈太太少
作者: CharlesK56    時間: 2015-12-11 22:11
雷射同電漿步槍都幾好用,彈藥又平,又可以係兄弟會成員度偷
作者: ziv    時間: 2015-12-12 19:47
暫時最愛依然係81號避難所買到嗰把狙擊槍(連射兩發彈嗰把)
作者: rosemany    時間: 2015-12-23 23:55
ziv 發表於 2015-12-12 19:47
暫時最愛依然係81號避難所買到嗰把狙擊槍(連射兩發彈嗰把)

入唔到81號...中BUG...
作者: ziv    時間: 2015-12-24 00:22
咁...無計...

喺大學角對面有間好似叫"大學角合作社"既建築
入面有支唔使上彈既"雷射步槍"(應該係咁叫掛,因為無乜用過光學系槍)
改左做連射之後勁到喊...
作者: c251178    時間: 2015-12-24 11:17
冇咩槍用又係玩家用版既話,高斯步槍唔駛諗..家用版高斯廢過學院電槍,最勁既係電槳步槍,如果打到把雙彈電槳,步槍手又練爆既話...你既攻擊力係200實彈+200電傷,重要係未改盡..我冇咁好彩打到雙擊電槳,但都打到把夜間電槳,即係夜晚出動打人攻擊變高,日頭打就變低,但實驗過夜晚打生存傳說級都係一槍ko唔駛爆擊,都幾勁
作者: ziv    時間: 2015-12-24 18:44
咁我試下玩電漿先

呢期帶一把手槍,一把狙擊同一把雷射步槍算
狙就遠程+潛行,手槍打狂屍,雷射就埋身用,三把夠哂
作者: rosemany    時間: 2015-12-25 01:47

我係玩PS4
高斯步槍點先算中BUG變廢?
我果枝升盡得89
係咪已經算廢?
用開一枝高斯(89),雷射 狙擊步槍(82),電漿 狙擊步槍(狙69電69),克羅格枝左輪(96)
作者: c251178    時間: 2015-12-25 01:52
唔係呢個問題,係佢本身支槍打出黎既殺傷力同數字都唔係高斯本身既數值,把高斯本身普普通通都有2xx攻,但係ps4版改盡都係14x,仲要係14x打出黎仲衰過把7x攻既電槍..
作者: rosemany    時間: 2015-12-25 01:57

電槳步槍 係咪同 電槳 狙擊步槍一樣?
因為張枝電槳 步槍改盡同 電槳 狙擊步槍一樣 ,都係 69 69
作者: c251178    時間: 2015-12-25 11:03
個名變左狙擊槍只係你個鏡頭改狙做狙擊鏡,其實係一樣果把野黎,手柄改短就變手槍,長柄就步槍,加放大狙擊鏡就變狙擊槍
作者: jeanchan1211    時間: 2015-12-25 17:54
Last minute
作者: c251178    時間: 2015-12-26 10:16
81號避難所中bug聽講可以叫凱特去開鎖開得返門,但要用load save大法,佢10次有8次話開唔到,同埋好似要放髮夾係佢身度?
作者: rosemany    時間: 2015-12-28 01:06
c251178 發表於 2015-12-26 10:16
81號避難所中bug聽講可以叫凱特去開鎖開得返門,但要用load save大法,佢10次有8次話開唔到,同埋好似要放 ...

開心大發現,呢個實驗係成功既!!!
岩岩試左N次終於開到!!!
大感謝!!!
作者: ziv    時間: 2015-12-28 01:26
岩岩揾到把射釘槍...有200攻
作者: Hin724    時間: 2015-12-28 14:59
滿血double攻個把勁8,9成野都一下死,
升爆佢潛行開波用佢,好勁下
作者: rosemany    時間: 2015-12-28 23:47
我枝高斯唔知升左D咩一下只去左220
個BUG好返定點?
作者: ziv    時間: 2015-12-29 23:56
聽日開game試下有無更新先
作者: c251178    時間: 2015-12-30 09:43
Ps4版更新左,而家冇左買野bug、高斯步槍攻擊力正常、村民唔會卡地板、save bug好似都冇左,但仲有一大堆bug未搞掂,比如任務卡住,消失的巡邏隊員交唔到任務、好感度忽上忽落,其他既唔記得左..其實而家更新之後最大問題係錢,因為就算有純水,都搵唔到npc有幾千蚊同你買..所以諗緊駛唔駛開發最高級商店賺錢..
作者: ziv    時間: 2015-12-30 19:40
錢都事少...反正都好少用到錢
高斯步槍先係重點
而家爭支狙,家陣就爽
作者: Flowerreus    時間: 2015-12-30 20:04
31LV都仲未有高斯步槍,邊到有得拎?
好想試高斯步槍威力
作者: ziv    時間: 2015-12-30 22:34
Flowerreus 發表於 2015-12-30 20:04
31LV都仲未有高斯步槍,邊到有得拎?
好想試高斯步槍威力

義勇軍拎左城堡之後會有個NPC(阿婆?)有任務帶你開軍火庫
之後就可以同佢買野,入面有把"最後一刻",係高斯步槍黎

兄弟會隻飛船會有得偷,不會要解大師級鎖or無啦啦有npc行出黎
作者: Flowerreus    時間: 2015-12-30 23:24
ziv 發表於 2015-12-30 22:34
義勇軍拎左城堡之後會有個NPC(阿婆?)有任務帶你開軍火庫
之後就可以同佢買野,入面有把"最後一刻",係高斯 ...

唔知點解個阿婆我冇得同佢交易
(個任務我已經做完)
作者: ziv    時間: 2015-12-31 00:47
好似得一次...過後就無(真係最後一刻)
作者: Hin724    時間: 2015-12-31 03:49
LOL我打左把無限 10MM出來
最廢變最勁哈哈
作者: ziv    時間: 2015-12-31 19:52
無限彈超好用
作者: ziv    時間: 2016-1-1 01:38
終於有得用完整版既高斯步槍
差唔多400攻,簡直係屈機...
(雖則無得用交易BUG,不過換返把高斯步槍就值回票價)
作者: Hin724    時間: 2016-1-1 01:51
哈哈係,基本上都唔係點洗理攻幾多,
無限+射得快+穩定,已經好無敵下哈哈,
+上10MM多到5位數嘅彈,
亂玩都勁過其他武器哈
作者: ziv    時間: 2016-1-2 01:37
但玩得多同一把槍都厭...
我玩左陣無限雷射槍,家陣都轉左把雷射機槍
玩落都唔錯,但一定要升技,否則...根本唔知射緊乜

作者: ykchau    時間: 2016-1-2 12:58
睇下打咩怪, 好似打變種人, 用雷射槍打極都唔入, 但轉用實彈槍就好好多. 散彈其實無咩用, 超近距離效果先明顯

如果想通用一把比較好用既, 我覺得用大彈閘突擊步槍唔錯, 射程1XX左右, 近距離瞄準器, 射速快可以壓制對手, 等佢無得郁.
如果狙擊既我都係用一把 .50 鐵管 手動, LOAD彈係好慢, 但搭配潛行技1~2槍就可以收人皮.
打屍鬼用齒鋸一流, 開住把鋸D屍鬼自己衝埋黎送死.

特別推介一把獨一武器, 你打凱伯宅邸個任務最後要你揀要槍定要藥, 我揀要左把文物槍, 呢把係唯一一把可以打穿牆既槍, 同埋可以震到敵人停左甚至彈開, 唔好睇佢數值好低 (我果把改埋帶電, 71攻, 115電, 57幅射) 但因為佢個衝擊波爆全身, 打一槍所有部位都會中, 其實都好可觀, 用佢打巨獸, 泥沼蟹一流(可以剥埋個殼), 但可惜係用伽瑪彈, 同埋唔可以近打, 因為會連自己都打瓜埋.
作者: ziv    時間: 2016-1-3 19:26
原來佢有咁既功能...今晚試下先
作者: Matthew06    時間: 2016-1-3 21:46
如果狂屍鬼用劍或散彈就行,無謂浪費太多子彈在狂屍鬼,另外建議你帶一支胖子或機槍,我試過在游蕩時碰到鐵衞兵,幸好丹斯屈死了它
作者: c251178    時間: 2016-1-3 22:19
凱伯宅任務邊度接架?好似冇咩印象@@
作者: Matthew06    時間: 2016-1-3 22:37
碉堡山著戰鬥裝甲的屍鬼大叔
作者: ziv    時間: 2016-1-4 00:00
Matthew06 發表於 2016-1-3 21:46
如果狂屍鬼用劍或散彈就行,無謂浪費太多子彈在狂屍鬼,另外建議你帶一支胖子或機槍,我試過在游蕩時碰到鐵衞 ...

如果屍鬼用近戰會扣血
用暗殺者(鐵路入會任務嗰把)打屍鬼好啲
打頭死就打頭,打頭唔死就先掃腳

鐵衛兵...我一開頭嗰時真係見到都掉頭走...
家陣拎把有爆炸既機槍,爽

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2