GameplayHK 論壇

標題: 不如大家講下點樣認識Gameplayhk啦 [打印本頁]

作者: nbb330    時間: 2015-1-12 22:49
標題: 不如大家講下點樣認識Gameplayhk啦
我講先~
我係喺玩影牢嗰睇唔明網上嘅圖文攻略,希望喺Youtube揾到影片攻略。點知一揾,真係有,仲要係用廣東話好詳細咁解釋,於是就睇下呢個頻道有咩睇啦。跟住就發現左我好鐘意嘅高達同好好笑嘅GTA V片,然後就follow到依家啦。
唔知你地又點樣認識Gameplayhk呢?

作者: Eli    時間: 2015-1-12 23:30
Nbb330原來係睇阿俊的影牢識我地
Good ar
作者: nbb330    時間: 2015-1-12 23:34
Eli 發表於 2015-1-12 23:30
Nbb330原來係睇阿俊的影牢識我地
Good ar

仲係我第一個follow嘅gameplay channel
作者: AlfredLam    時間: 2015-1-13 03:00
我係搵真高達無雙嘅video,之後發現個channel都幾多片睇,之後就追開gta
作者: 有馬哲平    時間: 2015-1-13 07:49
我記得我果時係上youtube搵gta片,之後無意中搵到gameplayhk
覺得佢地d片好有用,所以就訂閱左
作者: WinstonLau    時間: 2015-1-13 10:56
在youtube看到~
作者: Rikia    時間: 2015-1-13 12:48
我係去澳洲留学前想找一下SAO攻略時找到GPHK,结果越睇越有趣。之後睇埋GPHK其他影片後就follow左佢地。
作者: James971207    時間: 2015-1-13 15:02
有馬哲平 發表於 2015-1-13 07:49
我記得我果時係上youtube搵gta片,之後無意中搵到gameplayhk
覺得佢地d片好有用,所以就訂閱左 ...

同一個原因。讚一個
作者: 刺客愛貓神    時間: 2015-1-13 16:13
返學無聊,上上下堂就玩電話,上youtube睇下有咩片,看厚多士的片,見到厚多士再戰MTR,按入去,笑到我死,當老師走過來時,按了訂閱便關機,現在還有看你們的片啊。
作者: GaryLKK    時間: 2015-1-13 16:39
我係上網搵GTA5啲片考慮買唔買PS4 GTA5
作者: Spaghetti-Even    時間: 2015-1-13 20:10
揾GTA5 D片嘅時候認識
作者: 阿輝    時間: 2015-1-13 22:35
我係亂咁search d野搵到gameplayhk個網站,之後追佢地個網,後尾先知原來佢地有youtube同facebook,就開始追囉
作者: LeungMarco    時間: 2015-1-14 13:12
睇gtaV online
作者: 扭蛋提督    時間: 2015-1-14 14:43
真高達無雙...
作者: keikei    時間: 2015-1-14 16:39
我睇到YouTube 有條GamePlayhk出厚多士片,睇完之後覺得好好睇,然後就訂閱左lu
作者: arhong    時間: 2015-1-14 19:26
係YOUTUBE睇阿俊刀劍GAMEPLAY識既
作者: kafa12325    時間: 2015-1-14 20:47
在youtube找GTAV的bug時看到
作者: Gamer_C    時間: 2015-1-15 19:15
有一次睇睇下youtube唔覺意見到,記得睇既第一條片係GTA入好似警察辦事處,之後又睇埋其他覺得幾有趣又實用,而且係廣東話!依家我已經係GameplayHK fan,會繼續支持
作者: vampire23    時間: 2015-1-15 23:07
揾GTA online D片揾倒
作者: keileung    時間: 2015-1-15 23:27
我係起youtubE找GTAV片找到GameplayHK~~~
見d片幾好睇幾好笑幾有用,so訂閱左...

作者: kittyuiopk    時間: 2015-1-15 23:30
搵龍珠時睇睇下就見到,然後其他片也看,覺得也很好,就睇到現在
作者: mkml1997    時間: 2015-1-15 23:43
我係無啦啦見到GTA劇場,咁得意去睇下,你地既演繹非常生鬼同埋睇睇下你地都會將當時最好hit既事做一次GTA版,令到GTA唔單止殺人仲可以做到咁,希望可以做多啲劇場出黎,加油
作者: Matthew607    時間: 2015-1-16 02:06
小弟係一年前係youtube搵AKIBA'S TRIP2中文版片時識到Gameplayhk,之後就訂閲左
作者: EdwardLam    時間: 2015-1-16 08:55
我最初都係發現GTA功略同劇場(厚多士,碰碰車,Bug),跟住因為無聊揾番啲打機頻道黎訂閱,先睇到GamePlay有好多得意野  咪like埋Facebook Fanpage
作者: calvin129    時間: 2015-1-16 12:03
看刀劍後宮事件功略
作者: MHFO-DIO    時間: 2015-1-17 14:42
Gundam conquest
作者: nanachiang    時間: 2015-2-25 20:05
上YOUTUBE睇GTA, 無意中搵到gameplayhk
作者: ktbrian0412    時間: 2015-2-27 12:35
我係因為係YOUTUBE睇BATTLE OF Z 片, 之後SAO, GB2, 跟住就KEEP住得閒就睇下GAMEPLAYHK D片, 之後就SEARCH埋討論區
作者: manho_ng_hk    時間: 2015-2-27 15:33
就因為"你老豆玩乜GAME"! 好正!
作者: Coffee    時間: 2015-3-24 23:01
我係搵GTA5 online 賣車 Bug既時候識
作者: 7k7k1022    時間: 2015-3-28 00:38
我係朋友給我SEE,我先like gameplayhk~~~
作者: 新Dee    時間: 2015-4-5 16:53
想睇香港人挽GTA 果陣無意中發現
作者: ErikTang    時間: 2015-4-27 10:44
喺youtube搵gta片,嗰时候Eli把声很吸引,D片也好搅笑
最重要解释得好清楚同埋GameplayHK都好亲民

作者: Eli    時間: 2015-5-5 11:53
ErikTang 發表於 2015-4-27 10:44
喺youtube搵gta片,嗰时候Eli把声很吸引,D片也好搅笑
最重要解释得好清楚同埋GameplayHK都好亲民
...

多謝呀!!!!
作者: Eli    時間: 2015-5-5 11:53
睇返大家的留言真係好開心, 多謝大家
作者: cc9690    時間: 2015-5-6 20:38
我就唔係搵game play video睇到, 我係搵四驅車嘅片而搵到gameplayHK, 睇睇下又覺得你地好搞笑, 所以跟手follow
作者: 昊玥君    時間: 2015-5-8 22:28
Me是看GTA的
作者: Gundazhi    時間: 2015-5-12 11:50
我好鐘意睇GAME故事...係YOUTUBE睇下睇先知香港有人咁比心機做攻略
聽返廣東話有親切感D....又有支線睇埋....就訂閱左XD....而且GameplayHK你地都有應真睇我地嘅回覆真係好開心
加油啊GameplayHK的所有人
作者: DanielSururu    時間: 2015-6-3 06:57
我是最初看你們的GTA V片,宜家由觀看者upgrade 到玩家
作者: Spencer34    時間: 2015-6-3 15:52
打龍珠XV時卡關,上youtube睇到Eil條片就follow左
作者: gg_cyfai    時間: 2015-6-12 02:23
3~4個月前左右我就係GTA挽嘅時候個FD(tung-gor)叫我入幫.
因為我係一個新玩家幫會爆人入唔到係好正常拉.

但係講到真係認識都係因為youtube
https://www.youtube.com/watch?v=_0ng6JSc9Wc
https://www.youtube.com/watch?v=wOXx9zmodDY

就係甘我就入左黎拉.
作者: italyitaly    時間: 2017-5-5 14:06
睇呢段片 學用噴筆 同 認識GAMEPLAYHK!!
高達模型教室: 噴筆教學
https://www.youtube.com/watch?v=EJJFvDVK2JU
作者: Lemonv    時間: 2018-1-15 17:20
我係搵真高達無雙同SAO攻略,發現個D攻略好有用所以就訂閱左,現在還有看你們的片,不過好似少左新攻略片
作者: HerioJohnX    時間: 2018-3-1 12:22
一直想搵香港專有既遊戲論壇 google搵出黎
作者: amyying2233    時間: 2018-11-16 17:35
找攻略見到
作者: pong87    時間: 2019-9-27 09:39
其實我都唔係好記得點認識,但如果作為一個打機嘅人,喺youtube睇遊戲片,一般都會無啦啦睇到呢個channel
作者: 寶可夢大師    時間: 2019-10-2 10:15
贊一個....

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2