GameplayHK 論壇

標題: 大魔先生閃燈篇 [打印本頁]

作者: 大魔先生    時間: 2015-12-25 12:31
標題: 大魔先生閃燈篇
嘗試插入 影片,真係幾難攪

[Youtube]QN84Y0JNnAQ[/Youtube]

點解唔可以直接上 youtube 片既??有冇大大可以指教下?

作者: GameplayHK俊    時間: 2015-12-26 10:26
其實出片時右上方有個youtubr icon,你按個icon一下,之後貼你條片個id落黎就出到架喇

睇佢著燈幾正喎,加塊板仔整到佢耐唔耐著燈?
作者: 大魔先生    時間: 2015-12-26 13:25
GameplayHK俊 發表於 2015-12-26 10:26
其實出片時右上方有個youtubr icon,你按個icon一下,之後貼你條片個id落黎就出到架喇

睇佢著燈幾正喎,加 ...

今日見到了,當日只見到條 link,可能要等掛
用左遙控開關,有朋友黎咪亮燈囉

現在構 思緊加 4 支射燈(led燈) ,亮燈時四角用四粒 led 射住佢,應該仲正。
  初版時的樣子,腳下面是走馬燈

[Youtube]JpSN1jqOeNE[/Youtube]
作者: GameplayHK俊    時間: 2015-12-26 17:02
大魔先生 發表於 2015-12-26 13:25
今日見到了,當日只見到條 link,可能要等掛
用左遙控開關,有朋友黎咪亮燈囉

唔洗load架,我幫你改左之嘛XD
個CONTROL喺邊度買架?淘寶?
作者: 大魔先生    時間: 2015-12-26 17:59
GameplayHK俊 發表於 2015-12-26 17:02
唔洗load架,我幫你改左之嘛XD
個CONTROL喺邊度買架?淘寶?

多謝俊哥指教,攪惦!

全部零件都係淘寶買,自己動手裝……好平,跑馬燈 + 大魔既燈都唔使 $20 港紙
跑馬燈 $5,遙控 $3 個…led 燈 $1 兩粒…線唔計得,太少了…

作者: Eli    時間: 2015-12-27 14:08
背景音樂一流~~~~~~~

歡迎光臨 GameplayHK 論壇 (http://forum.gameplayhk.com/) Powered by Discuz! X3.2